Erik Hamrén måste låna spelare – BP väljer vilka

FOTBOLL

Erik Hamrén valde att inte ta ut en full trupp till höstens EM-kval och tvingas låna in tre spelare från Bromma­pojkarna för att kunna genom­föra en full träning.

Spelare som BP:s tränare fritt väljer.

– Vi får se vad vi kan skaka fram, säger tränaren Kim Bergstrand.

Foto: andreas bardell
Hamrén.

Erik Hamrén valde att skicka ner Martin Olsson till U21-landslaget men presenterade en i övrigt oförändrad trupp från matchen mot Skottland.

Trots möjligheten att kalla in ­ytterligare tre spelare valde förbundskaptenen att bara ta ut 19 man.

– Jag tycker att vi har bra konkurrens och många som kan spela på mer än en position. Vi har alternativ och möjligheter i de spelare vi har.

– Problemet med att bara vara 19 kan vara träningssituationen. Man vill ju ofta i alla fall köra en träning taktiskt med elva mot elva, säger Hamrén.

Bergstrand bestämmer

Lösningen är att landslaget får låna in tre spelare från Brommapojkarnas allsvenska lag under en träning. Förbundskaptenen kommer att lämna önskemål om vilka positioner han vill ha spelare på men det är sedan BP:s tränare Kim Bergstrand som själv avgör vilka ska träna med landslaget.

– Han skulle höra av sig om vilka platser det gäller. Sedan ska vi spela match så vi får se vilka som är hela och pigga. Han får höra av sig om vilka kvalitéer han vill ha, så får vi se vad vi kan skaka fram, säger Bergstrand.

”Kan skifta med U?21”

Hamrén vill inte utveckla varför svenska landslaget väljer bort att kalla in ytterligare tre landslagsaktuella spelare och i?stället ­låta en allsvensk tränare välja träningsmotstånd inför det viktiga EM-kvalet.

– Vi får bara ha elva på planen och sju på bänken. Resten får ­sitta på läktaren i så fall. Elmander, Toivonen, Zlatan, Källström, Wernbloom och Sebastian (Larsson) kan alla spela på flera positioner och det är därför vi valt att inte kalla in fler. Blir det skador kan vi snabbt skifta med U?21 och med ­andra spelare också givetvis. Just nu känns det här bäst.