Elmander osäker inför EM-kvalet

Men glädjebesked kring Larsson och Toivonen

FOTBOLL

Förbundskapten Erik Hamrén säger att Johan Elmander kan missa fredagens EM-kval mot Ungern.

Anfallaren anlände till landslagets samling på måndagen skadad efter helgens ligaspel.

– Jag hoppas och tror att han kan spela med det är osäkert idag, säger Hamrén.

Johan Elmander har inlett säsongen lovande men har nu fått ett första bakslag. Bolton-anfallaren skadade låret i helgens ligamatch mot Birmingham och kom till dagens landslagsamling med problem.

– Det var inte så kul att titta på Premier League igår. Johan Elmander är osäker inför fredag. Han har problem med baksidan. Men jag är optimistisk. Jag hoppas och tror att han kan spela med det är osäkert idag, säger Hamrén.

Kan kalla in ersättare

53-åringen öppnar ändå för att kalla in en ersättare om Elmander inte kan spela.

– Vi avvaktar någon dag så får vi se. Johan är väldigt positiv och jag hoppas på något positivt. Men det är möjligt att vi får tänka om och kalla in någon mer. Men vi får bara använda 18 spelare i matchen och vi är 19 just nu så det är ingen panik.

Även Sebastian Larsson tvingades avbryta matchen mot Elmanders Bolton och trodde direkt att han dragit på sig en allvarlig knäskada. Men 25-åringen gav själv lugnande besked efter matchen och förbundskaptenen säger att mittfältaren är spelklar.

– Vi har haft kontakt med Sebastian och han ska vara helt okej, säger Hamrén.

”Ola såg fräsch ut”

Den tredje spelaren som varit osäker är Ola Toivonen. Hollandsproffset stod över senaste matchen för PSV på grund av feber men reste till samlingen i Stockholm och ska kunna träna redan i dag.

– Ola har varit sjukt och han känner sig riktigt bra i dag. Jag har hälsat på honom och han såg fräsch ut.