”Jag tacklar konflikter innan det blir konflikter”

Men Hamrén ville inte kritisera Guardiola

FOTBOLL

Erik Hamrén ville på dagens presskonferens inte kommentera Barcelona-tränaren Pep Guardiolas arbete med Zlatan Ibrahimovic.

Men 53-åringen säger att han jobbar på ett annorlunda sätt.

– Jag försöker ha kontakt innan det kommer en konflikt. Kommunikation är väldigt viktigt oavsett vilket ledarskap du har, säger Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Barcelona för Milan efter en konflikt med Pep Guardiola. Enligt svensken själv bottnade allt i att han inte fick någon kontakt med tränaren.

– Jag vet inte vad problemet är, men han har bara pratat med mig två gånger på sex månader, sade ”Ibra”.

”Har inte pratat om Pep”

Förbundskapten Erik Hamrén fick i dag frågor kring Ibrahimovics uppbrott från Barcelona men ville inte kommentera den påstådda konflikten.

– Vi har pratat mycket jag och Zlatan men vi har inte pratat om Guardiola.

Skulle du kunna jobba som Guardiola har jobbat?

– Jag har inga synpunkter på hur han jobbar. Jag ska inte ha synpunkter på andra tränarkollegor. Jag jobbar efter mitt.

Men hur tacklar du konflikter med spelare?

– Jag försöker att tackla konflikten innan det blir en konflikt genom att känna av och ha kontakt innan det kommer en konflikt. Har man haft det är det lättare att lösa det om det dyker upp något. Kommunikation är viktigt oavsett ledarskap, om du leder ett fotbollslag eller en tidning.

”Bra för landslaget”

Hamrén uttryckte sig samtidigt positiv till att Ibrahimovic nu bytt La Liga mot Serie A.

– För mig har det ingen betydelse vilken klubb spelarna spelar i bara de trivs och utvecklas. Jag har inte hunnit prata med Zlatan mitt i allt det här men jag antar att han är nöjd själv. Är han nöjd och positiv är det bra för landslaget.