Elmanders skada öppnar för Berg: ”Är intressant”

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
Berg kan få chansen från start.
FOTBOLL

Sportbladet avslöjade redan förra måndagen Erik Hamréns tankar på att ha Marcus Berg på högerkanten.

Nu kan Johan Elmanders skada öppna för Berg.

– Det är intressant, säger Berg.

Det var efter Marcus Bergs två mål mot AZ Alkmaar förra söndagen som Sportbladet berättade om förbundskapten Erik Hamréns funderingar på att kunna använda Berg på ­högerkanten.

– Det skulle vara intressant att ha Marcus Berg till höger. Titta på till exempel Spanien i VM som hade David Villa på en kant. Då får man in fler målgörare på plan, sa Hamrén.

Sedan Johan Elmander fått problem med ena lårets baksida och är osäker till spel mot Ungern tog Hamrén upp Berg som högerkant igen i går när Sportbladet frågade honom om vilka alternativ han har till Elmander.

”Ytter – inte min spelstil”

– Vi har många alternativ och det är positivt. Vi har liknande spelare som Johan i ”Chipen” (Wilhelmsson) och (Tobias) Hysén. Berg känns väldigt oprövad i den rollen men i mitt huvud har han fungerat där ibland. Sebastian (Larsson) kan också spela där, men då blir det en annan typ av spelare än Johan, säger Hamrén.

Hur ser då Marcus Berg på att spela till höger?

– Det är intressant. Får man bara spela så kan jag spela varsomhelst.

– Jag har inte spelat där, men som anfallare gäller att det att vara på rätt sida och löpa rätt.

Vad krävs i den rollen?

– Spela sitt eget spel och inte ta en roll som en normal högerytter som ska komma runt på kanten. Det är inte min spelstil. Utan det blir mer att vara med offensivt och vara med inne i boxen, säger Berg.