Hamrén och Berg i samtal om ny roll

"Jag är egentligen nummer nio och där har vi ju Zlatan..."

FOTBOLL

Marcus Berg konkurrerar om en startplats som ensam anfallare i landslaget med Zlatan Ibrahimovic.

En tröstlös kamp som nu gjort att Erik Hamrén fört samtal med 24-åringen om en ny roll.

– Han frågade om jag spelat på kanten någon gång, säger Berg.

Foto: SARA RINGSTRÖM
Marcus Berg.

Erik Hamréns tremanna-anfall tillåter bara en riktig striker längst fram. En plats helt vigd åt Zlatan Ibrahimovic. Förbundskaptenen sade i samband med uttagningen av truppen till fredagens EM-kval mot Ungern att Ibrahimovic är given i startelvan.

Det har nu fått 53-åringen att planera en helt ny roll för PSV-anfallaren Marcus Berg. Hamrén hade i går ett samtal med Berg om att byta position.

– Han frågade om jag spelat på kanten någon gång. Det har jag aldrig gjort vad jag kan minnas, i alla fall i ingen stor match. I P18-landslaget har jag spelat där någon gång, säger Berg.

”Där har vi ju Zlatan...”

Hamrén har tidigare gjort samma flytt med Johan Elmander. Det gav lyckat resultat i träningsmatchen mot Skottland och även Berg uttrycker sig nu positiv till att prova.

– Det finns många alternativ och jag ser mig själv som ett alternativ där också. Men då spelar jag efter mina kvaliteter och inte som en riktig höger som slickar linjen. Då kommer jag gå i djupet och försöka skapa chanser också.

Chansen att slå sig in på den normala position ser även Berg som nära omöjlig.

– Jag är en nummer nio längst fram men där har vi ju Zlatan. Det gäller bara för mig att hålla mig redo om jag får spela.

Johan Elmander stod som ende spelare över dagens träning efter lårskadan mot Birmingham i helgen. Enligt landslagsledningen var det bestämt sedan tidigare att anfallaren istället skulle träna rehab på gymmet.

– Han rehabtränar i dag och kommer göra det i morgon också. Känns det lika bra då som det gör nu, för han känner sig bra, så kommer vi att testa honom på torsdag. Men om han inte tränar på torsdag kommer han inte spela på fredag, säger Erik Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM