”Har kvalitéerna för spel i landslaget”

Majstorovic hyllar Ljungberg

Foto: UNIVERSAL NEWS AND SPORT
FOTBOLL

GLASGOW. Daniel Majstorovic tänker inte övertala sin nye klubbkompis att satsa på landslaget igen.

Men att Fredrik Ljungberg vore ett tillskott till Erik Hamréns lag, det är försvaren övertygad om.

– Det är klart att han har kvaliteterna, säger Majstorovic till Sportbladet

Dagen innan match blev Fredrik Ljungberg magsjuk och missade därför söndagens Old Firm-derby mot Rangers. "Freddie" får nu vänta till nästa vecka – då Celtic möter det snöskottande division 3-laget Berwick – med att göra debut för sin nya klubb.

Hyllar Ljungberg

En av dem som är spänd på att se vad mittfältaren kan hitta på är Daniel Majstorovic. Sportbladet träffade mittbacken efter 2-0-segern mot Rangers.

– Nu får han tid att förbereda sig inför helgens match. Det var synd att han blev sjuk, han hade nog inte startat men förmodligen kommit in. Det är en jättebra värvning för oss som absolut kan göra skillnad . Han har kvalitet, erfarenhet och karaktär, säger mittbacken.

Har du haft någon koll på honom på sistone?

– Nej, inte så mycket, men på de två träningarna visade han positiv form. Han sa själv att han känner sig fri från skadan han haft och kan köra på igen. Han verkade verkligen taggad.

”Kan spräcka mönstret”

– Vi har många spelare som är lika i sitt sätt att spela och jag tror att Fredrik kan spräcka mönstret, göra nytta med sina löpningar bakom backlinjen.

Är han lika snabb fortfarande?

– Det återstår att se. På träningarna här var han väldigt rapp, så hoppas det.

Ska du övertala honom att satsa på landslaget?

– Ha ha, nja, det får vi väl se. Först och främst ska han komma i form här, sen får vi se om det blir aktuellt eller inte. Motivationen ska ju finnas där. Men det är klart att han har kvalitéerna.

ARTIKELN HANDLAR OM