500 biljetter släpps till kval-matchen

FOTBOLL

Så gott som slutsålt på Råsunda i kväll.

Men det finns fortfarande en chans att se Sverige-Ungern på plats.

– Vi har 500 biljetter till Sportbladets läsare som släpps klockan 10:00 i dag, och vi har något tusental platser med skymd sikt kvar, säger Lena Danielsen, biljettchef på Svenska Fotbollförbundet.

Det brukar vara bra publiktryck när Sveriges fotbollsherrar spelar kvalmatcher på hemmaplan. Men sedan Erik Hamrén tog över som förbundskapten har efterfrågan ökat, uppger förbundet. Dessutom gjorde Zlatan Ibrahimovic nyligen comeback i landslaget, vilket tydligt syns på biljettförsäljningen. I träningsmötet med Skottland den 11 augusti kom det drygt 25 000 personer till Råsunda.

– Det är väldigt sällan som vi har så mycket publik på en träningslandskamp. Och efter den matchen tog biljettförsäljningen till Sverige-Ungern fart ordentligt, säger förbundets biljettchef Lena Danielsen.

Först till kvarn

Sedan en vecka tillbaka är det näst intill slutsålt till kvällens match. Men det finns fortfarande en chans att få tag i biljetter. Försäljningen av Sportbladets erbjudande, gå två och betala för en om du har med dig en kupong som finns i dagens tidning, startar klockan 10:00. Det är först till kvarn som gäller och det finns 500 biljetter. Sedan finns det ett tusental platser kvar med skymd sikt.

– Men man ser förstås stora delar av planen, säger Lena Danielsen.

Avspark 20:00.

Fotnot: Kupongen kan lösas in från klockan 10.00 i Råsundas biljettkassa vid östra läktaren. (Pris: 425/2 biljetter)

ARTIKELN HANDLAR OM