Ungern slänger in debutant

Michael Wagner: Ungern har en helt godkänd offensiv uppställning, men är betydligt svagare och mycket orutinerat defensivt

FOTBOLL

Ungerske förbundskaptenen Sandor Egervari fortsätter att ändra om i sitt landslag.

Mot Sverige i kväll kastar han in en debutant, Pál Lázár, 22, som högerback.

Egervari går i Erik Hamréns (moderna?) fotspår och offentliggjorde under eftermiddagen via förbundets hemsida den ungerska startelvan till kvällens EM-kval mot Sverige på Råsunda.

Det ungerska laget är i stora delar det förväntade men med en större överraskning och ett par intressanta platsbyten.

Petar ytterbackarna

Egervari anser uppenbart i enlighet med svenske Ungernspionen Håkan Ericson att det egna lagets försvar längs kanterna inte håller. Så Egervari har petat ytterbackarna som startade mot England i augusti, Zoltan Szelesi och rutinerade Vilmos Vanczak.

In kastar den trefaldige ungerske mästartränaren istället Videotons högerförsvarare och debutanten Pál Lázár, 22, som Egervari spelat med som förbundskapten för U21-landslaget.

Till vänster får Zsolt Laczkó, 23, Debrecen, som spelade andra halvlek mot England, ta plats. Laczkó har bara spelat tre landskamper för Ungern.

Gera i nummer 10-rollen

Den ungerska backlinjen är mycket orutinerad. Mittbacken Zoltan Liptak gör bara sin andra landskamp och det är Anderlechtspelaren Roland Juhasz som får ett stort ansvar med 54 landskamper i bagaget.

Framåt är det det väntade ungerska laget där dock mycket vasse Balazs Dzsudzsak, PSV Eindhoven, enligt uppställningen startar till vänster. PSV-stjärnan har i flera landskamper börjat till höger. På andra kanten spelar stortalangen Vladimir Koman, 21, Sampdoria.

I nummer 10-rollen, Ungerns lagkapten och som spindeln i nätet spelar Fulhams Zoltan Gera.

Sammantaget: Ungern har en helt godkänd offensiv uppställning, men är betydligt svagare och mycket orutinerat defensivt.

ARTIKELN HANDLAR OM