Därför petades Kim Källström

FOTBOLL

Valet blev omdiskuterat.

Succén odiskutabel.

– Jag ville ha en krigare centralt på fältet, säger Erik Hamrén om att starta med tvåmålsskytten Pontus Wernbloom.

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Kim Källström får börja på bänken. Foto: ANDREAS BARDELL

Den stora debatten under matchdagen handlade om förbundskaptenens beslut att starta med Wernbloom i stället för mer rutinerade Kim Källström. Efteråt kunde en nöjd Hamrén motivera sitt beslut på presskonferensen.

– Jag hade förväntat mig att det skulle bli tufft och tajt, fajt och kamp, då ville jag ha en krigare centralt på fältet och inte två lirare om jag uttrycker mig så. Pontus är mer krigaren, Kim är mer liraren, då fick han stå över, säger Erik Hamrén.

Och tillägger:

– Det är extra kul att de spelare som normalt inte får de stora rubrikerna, men gör ett otroligt jobb för laget, får vara rubrikernas man någon gång ibland.

”Otroligt glad”

När det gäller den tuffa petningen av Kim Källström säger förbundskaptenen:

– Jag måste säga att jag är otroligt glad för Kims skull. Vi hade ett snack under förmiddagen och det känns verkligen skönt att han fick komma in och visa vilken duktig fotbollsspelare han är.

Du valde samma start­elva som mot Skottland (3–0), bestämde du dig efter första halv­leken där?

– Nej, jag var nöjd med andra halvlek också. Det var ett svårt beslut. Framför allt att välja mellan Kim och Pontus, det var inget lätt beslut, säger Erik Hamrén.

”På tårna hela tiden”

Så här i efterhand är det knappast någon som klagar.

Allra minst huvudpersonen själv som under veckan inte heller vetat om han skulle spela från start eller inte.

– Han (Hamrén) har mixtrat så mycket, jag tror inte att någon kunnat läsa det. Man vet inte. Men jag gillar det, då är man på tårna hela tiden. Om man vet att man ska spela kan man bli lite slapp på träningarna, säger Pontus Wernbloom.

Så nu kan du luta dig tillbaka?

– (skratt) Ja precis, nu kan jag sätta mig och rulla en konjak. Nä du, jag är fortfarande en gröngöling i de här sammanhangen, säger Pontus och flinar.

ARTIKELN HANDLAR OM