”Alla här snackar om Zlatans mål”

Landslagskompisarna såg supermålet – i Allbäcks mobil: ”Vad ska man säga”

Foto: BILDBYRÅN
Tobbe Hysén och landslagspolarna såg Zlatans nya supermål – i Allbäcks mobil.
FOTBOLL

KAPSTADEN. Morgonens snackis i Kapstaden?

Zlatans fantastiska mål mot Lecce i går kväll, förstås.

– Jag såg det i Marcus Allbäcks telefon och det var nästan bättre än jag trodde från början, när jag hörde snacket, säger Tobias Hysén.

Innan landslaget hoppade på bussen och drog i väg till måndagens träning på Athlon Arena en bit utanför Kapstadens centrumkärna kollade alla in Zlatan Ibrahimovic 1-0 mot Lecce i går.

Marcus Allbäck halade fram sin mobil och fick genast en samling nyfikna spelare runt omkring sig.

”Vad ska man göra”

Reaktionen?

– Ja... vad ska man säga, säger Hysén innan han suckar och skakar på huvudet.

– Jag såg målet i morse. Alla hade snackat om det och det var nästan bättre än jag trodde från början, när jag hörde talas om det. Det är fantastiskt bra gjort.

Hur svårt är det att göra ett sådant mål?

– Det svåra är att göra det när man ska göra det, om jag säger så. I bland kan man ju fippla i väg en boll och ha tur och sätta ett mål. Men Zlatan gör det var och varannan vecka, då är det inte tur, då är det klass, säger Hysén och utvecklar.

– Han tar emot bollen, han har två gubbar mot sig men hinner ändå titta var målvakten är och att därifrån kunna dra en boll som går rakt i krysset, det är det som är det stora för mig. Just själva grejen, det bara lyser världsklass.

”Det är klass”

Även förbundskapten Erik Hamrén kikade på målet i dag på morgonen.

Och lovorden låter inte vänta på sig.

– Jag såg det i morse, det är klass! Jag har sett reprisen några gånger och ser att han tittar var målvakten är när han skjuter. Det är klass. Han har sådan speluppfattning att han hinner ta emot bollen och titta var målvakten är i samma ögonblick.

ARTIKELN HANDLAR OM