Hyséns knep för att hålla formen

Foto: bildbyrån
”Jag har insett att jag måste bli mer noggrann nu för varje år som går,” säger Tobias Hysén.
FOTBOLL

KAPSTADEN. Tobias Hysén fyller 29 år i mars.

Så vad hittar han på för att trimma formen och förlänga karriären?

– Jag tar det lugnt med julmaten, säger han.

Under fjolårssäsongen gjorde Tobias Hysén åtta mål mindre än under 2009, då han vann skytteligan, och för att komma till bukt med både skadebekymmer och ålderskrämpor signifikativa för fotbollsspelare har han tänkt om.

Efter samtal med landslagets kostrådgivare Henning Svendsen har Hysén vidtagit åtgärder för att hålla formen i bättre skick.

– Jag är med noggrann med allt och har trimmat både kost, sömn, stryketräning och hela baletten. Jag har kört på i samma stuk i flera år nu och när man blir äldre funkar inte det. Jag har insett att jag måste bli mer noggrann nu för varje år som går.

Ge ett exempel?

– Förut kunde jag käka vad jag ville under jul och nyår, nu kan jag inte riktigt göra det längre. Jag käkar julmat men jag kanske får gå två gånger i stället för tre och slopa den där extra glöggen eller en öl till på kvällen som man kanske tog tidigare.

Har du inte tänkt på det tidigare?

– Jag har ju varit medveten om det men tyckt att det har gått bra ändå och inte brytt mig. Henning Svendsen har förklarat att det kanske kunde gått ännu bättre för mig. Om jag hade slipat på vissa saker så kanske jag hade gjort 22 mål i stället för 18 2009 och jag kanske inte hade slitit av baksidan av låret.

Är det jobbigt att ställa om?

– Nej, jag får bita ihop några år nu, när man lägger av sedan kan jag ju göra hur fan jag vill.

ARTIKELN HANDLAR OM