Så startar Sverige

Rasmus Jönsson historisk som förste A-landslagsspelare född på 1990-talet

FOTBOLL

KAPSTADEN. Fyra spelare får göra A-landslagsdebut mot Botswana i eftermiddag.

Pär Hansson, Pierre Bengtsson, Niklas Backman och Rasmus Jönsson spelar alla från start.

På onsdagsförmiddagen presenterade Erik Hamrén årets första svenska startelva och det var på många sätt en väntad uppställning som förbundskaptenen kommunicerade ut.

Fyra spelare har aldrig tidigare gjort en A-landskamp. Helsingborgsmålvakten Pär Hansson får förtroendet i mål och mycket talar för att Viktor Noring får spela mot Sydafrika på lördag i stället.

Jönsson spelar som nummer 10

AIK-backen Niklas Backman bildar mittlås tillsammans med Michael Almebäck, Örebro, som debuterade i landslaget under förra årets januariturné.

Pierre Bengtsson, proffs i norska Nordsjälland, spelar till vänster i stället för Emil Johansson och Blåvitt-backen Adam Johansson gör comeback i landslaget, på högerkanten, efter sin svåra knäskada.

Anders Svensson, som varit tveksam till spel, startar tillsammans med rivjärnet Sebastian Eriksson på det defensiva mittfältet. Framför sig har de debutanten Rasmus Jönsson i nummer 10-positionen där Ola Toivonen har spelat i EM-kvalet. Guillermo Molins och Tobias Hysén får varsin kant och längst fram gör den allsvenska skyttekungen Alexander Gerndt sin första match från start i landslaget. Mot Tyskland i höstas fick han göra debut men han kom inte in förrän i den 88:e minuten.

Matchen mot Botswana, som ni följer live på sportbladet.se börjar 16.00 svensk tid, den sänds i TV11 och spelas på VM-arenan Green Point Stadium i sydafrikansk sommarhetta.

Återstår att se hur de svenska spelarna, som är mitt uppe i försäsongen, klarar av det.

ARTIKELN HANDLAR OM