”Jag kommer inte ta några risker”

Daniel Majstorovics lårskada lindrigare än befarat

FOTBOLL

Enligt de första rapporterna skulle Daniel Majstorovics lårskada innebära tre till fyra veckors frånvaro.

Men mittbacken kunde sent på måndag kväll själv ge mer positiva besked.

– Jag kommer inte ta några risker men tror att jag är tillbaka till landskampen i februari, säger Celticspelaren till Sportbladet.

Daniel Majstorovic tvingades kliva av i slutet av första halvlek i lördagens ligamatch mot Aberdeen.

– Jag fick en krampkänning i baksidan av ena låret. Jag fortsatte spela, men det kom tillbaka och jag bytte, säger han.

Under måndagen röntgades muskelskadan och resultatet visade att det handlar om en lättare sträckning med en blödning i det skadade området.

De första rapporterna från Skottland pekade på att Daniel Majstorovic skulle bli borta tre till fyra veckor, vilket skulle innebära att han missar landslagssamlingen med träningslandskamper mot Cypern den åttonde februari och mot Rumänien eller Ungern dagen efter.

Men Daniel Majstorovic har inte givit upp hoppet.

– Det känns redan riktigt bra och just nu är jag positiv. Jag siktar på att vara tillbaka till vår cupmatch mot Rangers den sjätte februari, säger han.

Och då kan du vara med i en av matcherna med landslaget?

– Ja, jag tror det. Det är en omstart för landslaget och de sista matcherna före EM-kvalet så det känns viktigt, säger Daniel Majstorovic.

Han var i går i kontakt med svenska landslagets sjukgymnast Rickard Dahan, som bistår med hjälp om det behövs under rehabtiden.

Redan i går körde Daniel Majstorovic lätt styrka och fick behandling.

Du har fått viss negativ kritik under hösten, men efter de senaste matcherna har det varit mer positivt. Hur ser du själv på hösten och vintern?

– Vi spelade två kryssmatcher före jul och jag gjorde en pisshalvlek i den ena matchen och fått en del kritik som hängt kvar. Men jag tycker att det har funkat bra, det är en storklubb som har kravet på sig att vinna varje match.

Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM