– Vi kommer få skämma ut oss

Debutanterna nervösa för kvällens inkilning

FOTBOLL

NELSPRUIT. I kväll vigsåtta nya debutanter in i A-landslaget.

Sportbladet kan avslöja landslagets hemliga ritualer under rookie-middagen.

– Vi kommer att skämma ut oss ordentligt, säger Jiloan Hamad.

Foto: BIldbyrån
Först ska Sverige se till att vinna mot Sydafrika. Sedan är det dags för rookie-middag och spex för Pierre Bengtsson, Jiloan Hamad och de övriga nykomlingarna i landslaget.

I kväll spelar Sverige sin sista landskamp under januariturnén och efter matchen mot Sydafrika i Nelspruit väntar en gemensam middag och... en massa pinsamheter.

Precis som i många andra sammanhang så kommer nykomlingarna att välkomnas in i gänget, i det här fallet i A-landslaget, med en inkilning.

’Får skämma ut oss’

Marcus Allbäck, lagets players manager, har delat upp debutanterna i två grupper. Spelarna har haft hela veckan på sig att förbereda en show som ska spelas upp inför resten av laget.

– Det kommer att bli grymt, säger Jiloan Hamad som berättar att uppträdandet ska hålla på i 20-25 minuter och kan komma att innehålla både teater och sång.

– Vi kommer att få skämma ut oss ordentligt.

Nordin Gerzic om kvällens jippo:

– Vi har inte kommit så långt med planeringen än men det blir väl till att sjunga. Vi får bjuda på oss själva och få alla andra att skratta. Det är precis som i alla lag men förstås lite mer strikt här och ingenalkohol inblandat.

Pierre Bengtsson är en annan debutant som förberett sig för inkilningen. Han skickar en liten passning till lagets äldre spelare.

– Vi ska göra en teater och vissa här ska nog känna sig lite oroliga, säger han och sneglar på Anders Svensson.

– Det kommer att bli riktigt bra.

Lagkaptenen är dock förberedd på det mesta och värsta.

– Jag kommer säkert att få en massa pikar och hån mot mig eftersom jag är en gamling, det är jag beredd på i alla fall.

’Något alla måste göra’

Alexander Gerndt får titta på i kväll – han avverkade sina pinsamheter i november när han kallades till träningslandskampen mot Tyskland i Göteborg.

– Det där är någonting som alla måste göra och det handlar om att göra sin grej. Jag gick upp och sjöng en gotländsk sång som ingen hade hört tidigare.

Efter avslutningsmiddagen skiljs spelarna åt och återvänder hem till sina klubbar.

Några av dem ses redan i februari igen – under nästa landslagssamling.

ARTIKELN HANDLAR OM