Målet: Gå om Ravelli

Snart är Svensson ny tvåa

FOTBOLL

NELSPRUIT. Fem landskamper till – sedan har Anders Svensson, 34, bara Thomas Ravelli kvar att knäcka.

– Jag har inga funderingar på att sluta, jag är i bättre fysisk form nu än när jag var 25, säger Svensson.

Foto: Bildbyrån
Anders Svensson kollar in omgivningarna i Sydafrika.

Matchen mot Sydafrika i kväll blir Anders Svenssons 113:e landskamp.

Bara tre spelare – Björn Nordqvist, Roland Nilsson och Thomas Ravelli – har spelat fler matcher för det svenska landslaget men Svensson kan passera både Nordqvist (115) och Nilsson (116) redan till sommaren.

– Det krävs inte så många till för att gå om de två och skulle jag inte lyckas göra det så är det inte hela världen. Men det är klart att det skulle vara kul, säger Svensson som siktar på att spela flera år till.

Till sin hjälp har han tagit landslagets kostrådgivare Henning Svendsen. Tillsammans har de specialsytt ett program som ska förlänga Svenssons karriär.

– Med hjälp av honom har jag ändrat på min kost och jag har lärt mig att träna på ett bättre sätt. Jag lever sundare, sköter mig bättre nu och jag är i bättre fysisk form nu än när jag var 25.

Är du bättre i spelet också?

– Ja det vill jag nog säga. Jag kanske var lite snabbare då även om jag aldrig har varit någon blixt. Nu är jag mer erfaren, taktiskt mycket skickligare och tar bättre beslut ute på planen. Så länge jag presterar på den här nivån så kör jag på både i klubblag och landslag.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM