”Om förbundet ropar är det en hedersgrej att ställa upp”

Kjell Jonevret går in som assisterande förbundskapten

FOTBOLL

MALMÖ. Kjell Jonevret går in som assisterande förbundskapten till Erik Hamrén.

I alla fall under samlingen på Cypern.

– Vi får se om det leder till något mer, säger Jonevret till Sportbladet.

Erik Hamrén tar ut en jättetrupp på 30-35 spelare till landslagssamlingen på Cypern 6-10 februari.

Landslaget ska spela två matcher på två dagar den 8-9 februari (Cypern först och därefter antingen Ukraina eller Rumänien).

På grund av Göran Göranssons svåra sjukdom och utnämningen av Håkan Ericson till U21-förbundskapten finns det just nu två vakanta platser i landslagets ledarstab.

Både Göransson och Ericson har verkat som spioner på motståndarna i EM-kvalet men Hamrén har också lyft upp dem till assisterande förbundskaptener.

Ersätter Göransson

Sportbladet kan nu avslöja att Hamrén därför bett Djurgårdens senaste guldtränare, Kjell Jonevret, att vara med på Cypernsamling som hans assistent.

– Jag fick frågan om jag var ledig och kunde följa med och hjälpa till. Om svenska fotbollförbudet ropar på hjälp så är det så klart en hedersgrej att ställa upp, säger Jonevret till Sportbladet.

– Men jag vet inte exakt vilken roll jag ska ha på samlingen. Erik behöver väl hjälp med att hålla igång folk när det är två matcher på två dagar.

48-åringen tog SM-guld med Djurgården 2005 men fick sparken från norska Molde i fjol. Han har inte haft något uppdrag sedan dess.

Kan bli permanent lösning

En fortsättning i landslaget ledarstab verkar inte omöjlig.

Han var assistent åt Hamrén både i Vasalund och AIK på 1990-talet,

– Vi får se om det leder till något mer. Det har vi inte snackat om.

Jonevret vet inte hur hans framtid ser ut.

– Jag har en del grejer på gång, men kan inte säga mer än så. Skulle det bli aktuellt med mer jobb för förbundet får jag lägga det i ena vågskålen om min framtid, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM