– Perfekt tillfälle att träffa spelare

Hamrén i Spanien – för att hitta de sista pusselbitarna

Foto: Foto: BILDBYRÅN
inventerar Erik Hamrén och Marcus Allbäck är på plats under Copa del Sol för att spana på spelarna som ska tas ut till landskamperna på Cypern.
FOTBOLL

LA MANGA-ELCHE. Här fortsätter Erik Hamréns maratoninventering av landslagsaktuella svenska spelare.

Med matcher och träningar fem dagar i rad under Copa del Sol.

– Det här är ett perfekt tillfälle att både se och ta ett snack med spelarna, säger förbundskaptenen.

Efter tio dagar i Sydafrika med ett landslag i huvudsak bestående av allsvenska spelare hann inte Erik Hamrén och players manager Marcus Allbäck med mer än ett par nätter hemma i Sverige innan de flög söderöver igen.

Hektiskt schema

I torsdags såg duon Rosenborg-Rapid Bukarest, FC Köpenhamn–Vålerengen, hann med ett träningspass med FCK under fredagen för att sedan följa IFK Göteborg–Tromsö på kvällen och i går Malmö FF–Spartak Moskva.

Hamrén åker direkt från södra Spanien till Stockholm för att på tisdag presentera en extra stor trupp om 30–35 spelare till de två landskamperna på Cypern.

Truppstorleken är den givna förklaringen till Hamréns maratoninventering på plats av aktuella spelare.

– Vilka vi i detalj tittar på här tänker jag inte kommentera, men det här är ett perfekt tillfälle att få se många i matcher och ta ett snack i samband med träningarna, säger Hamrén.

Hur håller du koll på alla aktuella spelare?

– Jag har många tv-kanaler hemma och det finns mycket information att hämta via internet och som vi sedan kan följa upp mer i detalj via våra olika kontakter.

Svårt att följa

Tidigare landslagsspelarna Samuel Holmén (Büyüksehir) och Gustav Svensson (Bursaspor) har den senaste tiden gjort bra matcher i den turkiska ligan, men verkar inte ha fått besök av landslagsledarna Hamrén eller Allbäck.

– Vi vill inte i förhand säga vart vi åker för att titta på spelare, men självklart är det svårare att följa vissa ligor, säger Hamrén.

Allbäck fyller i:

– Vi reser och tittar på de vi känner är aktuella och konkurrenskraftiga. Vi åker inte till alla länder där det finns svenska spelare. Det handlar om vad de har presterat under en längre tid, säger Allbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM