Hamrén: Jag får ta på mig det här

Men förbundskaptenen är inte orolig

Foto: AP
FOTBOLL

AMSTERDAM. Sverige spelades ut av Holland och förlorade gruppfinalen i EM-kvalet med 1-4.

Förbundskapten Erik Hamrén är dock inte orolig och tog själv på sig nederlaget.

– Vi visade brist på mod i första, men jag får ta på mig det. Jag trodde vi var mer trygga än så här, i vårt spel, säger Hamrén till Sportbladet.

Storförlust, många stora misstag och utspelade av Holland. Det svenska landslaget föll tungt mot Holland i Amsterdam efter flera försvarsmissar.

”Vi kom snett in”

– Vi visade brist på mod i första, men jag får ta på mig det. Jag trodde vi var mer trygga än så här, i vårt spel, säger Hamrén till Sportbladet.

– Mål påverkar matcher, det finns många exempel. Vi kom snett in vid 1-0-målet och det påverkade matchen, precis som 2-0-målet. Vi kunde gjort många saker bättre men mycket beror på starten vi får.

Förbundskaptenen hoppas nu istället att svenskarna kan dra lärdom av Hollands uppvisning. Utgångsläget är också fortfarande klart godkänt i kvalgruppen.

”Låt oss sörja”

– Vi har en härlig match mot Tyskland i november. Det är viktigt att få spela de här matcherna. Ska vi vara med i de här matcherna måste vi vara på topp, och det var vi inte. Och då åker man på däng. 

– Vi får leva med det här och jag är oerhört besviken. Det är bara att erkänna att vi inte räcker till i dag. 

Är du orolig?

– Nej, jag har fått en del stryk i mitt liv. Vi får ta lärdom av det här hela. Det var länge sedan vi fick stryk och det gör ont i oss alla. Riktigt ont. Men vi får lära av det, låt oss få sörja något dygn. 

ARTIKELN HANDLAR OM