Johansson kan missa EM-kvalet

”Jag tänker inte ta några onödiga risker”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Adam Johansson.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Landslagsbacken Adam Johansson, 28, missar fredagens prestigemöte mot Elfsborg.

IFK Göteborgsspelaren skadade sig vid torsdagens träning.

– Jag tänker inte ta några onödiga risker, säger han.

Högerförsvararen undersöktes av IFK Göteborgs medicinska team under torsdagseftermiddagen.

Vill det sig illa kan landslagsmannen vara borta i flera veckor och då är EM-kvalet mot Moldavien 29 mars i farozonen.

– Vi måste göra en magnetröntgen innan vi kan säga något mer precist om rehabiliteringstid, säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson. Det är förmodligen en sena i baksidan av låret ner mot knät som krånglar. Innan magnetröntgen är gjord vet vi inte hur länga Adam blir borta.

”Har inte haft någon liknande skada”

Det var i avslutningsövningarna vid dagens träning med IFK Göteborg som Johansson sträckte sig i baksidan av det vänstra låret.

– Jag skulle slå ett inlägg. Det hög till i låret, ner mot knävecket, säger Johansson som haltade rejält när han gick av konstgräset vid Valhalla IP i centrala Göteborg.

– Jag har inte haft någon liknande skada tidigare, men det känns ändå inte så illa. Förhoppningsvis ska det inte vara något allvarligt, säger Adam Johansson till Sportbladet. Men det är inte värt att ta några onödiga risker.

Drabbas högerbacken av flera veckors rehabilitering riskerar Erik Hamrén att bli av med ytterligare ett ytterbacksalternativ inom loppet av några dagar.

Adam Johansson är en tänkbar högerback i konkurrens med Hamréns vanliga förstaval Mikael Lustig, Rosenborg, och outsidern Sebastian Larsson, Birmingham.

I går opererades vänsterbacken Behrang Safari och Baselspelaren missar definitivt EM-kvalet mot Moldavien. Safari är ur spel i ett par månader.