Blågult skakat av hjärnblödningen

Landslagsspionen på sjukhus: Vi har inte mått så bra

FOTBOLL

MALMÖ. Pampig galakväll, men tankarna hos spelare och ledare i landslaget fanns på annat håll.

Landslagets spion Göran Göransson vårdas sedan i lördags för en hjärnblödning.

– Det är svårt att ta in, när sådant här händer är fotbollen inte speciellt viktig, säger Anders Svensson.

Foto: jimmy wixtröm
Det är fortfarande oklart hur allvarligt skadad Göran Göransson är efter hjärnblödningen i lördags.

När spelarna samlades i Malmö i går eftermiddag möttes de av ett tragiskt besked.

Förbundskapten Erik Hamrén berättade att tränaren och landslagsspionen Göran Göransson drabbats av en hjärnblödning i helgen och vårdades på Karolinska sjukhuset.

Göran Göransson insjuknade under en elitränarkonferens i lördags.

”Det är för jävligt”

Erik Hamrén, förbundskapten, var med under konferensen.

– Vi har inte mått så bra sedan i lördags, speciellt inte vi som var med när det hände. Vi får se om några dagar hur allvarlig den är. Det vet vi inte nu. Han har varit medvetslös fram tills nu, fortsätter Erik Hamrén.

Beskedet möttes av dämpade, ledsna känslor hos spelarna.

– Vi kan inte göra så mycket annat än fokusera på fotbollen och skänka våra tankar till Göran och hans familj. Det är för jävligt när sådant här händer, helst en så ung person, säger mittfältaren Pontus Wernbloom.

’Vi står bakom honom’

Lagkapten Zlatan Ibrahimovic:

– Det är tråkigt, men jag tror Göran är en stark människa och han kommer ta sig igenom det här. Vi hoppas alla på det bästa. Vi står bakom och stödjer honom.

Mådde illa

Gode vännen och landslagskollegan Håkan Ericson är djupt tagen av Göran Göransson snabba insjuknande. De höll i en föreläsning tillsammans och efteråt försvann Göran Göransson från lunchen.

– Jag pratade med honom och han sa att han mådde lite illa, men att det inte var någon fara, men till slut förstod vi ju att allt inte stod rätt till, säger Håkan Ericson.

Håkan Ericson eller landslagsledningen hade i går kväll efter galan inte fått några nya besked om hur utvecklingen gått för Göran Göransson.

– Han är ganska noga med kosten och har en rutin att vara ute och springa. Vi är ute och spelar golf när vi får tid. De första testerna visade också att han är i bra form för att vara 54 år. Det hoppas jag att han ska ha nytta av i det här kritiska läget, säger Ericson.

ARTIKELN HANDLAR OM