”Jag blev lack och det blev en del knuffar”

Chippen talar ut om bråket med den saudiske reportern

FOTBOLL

GÖTEBORG. Han beskylldes för att spela dopad och att bara vara i Saudiarabien för att... köpa olja.

Nu berättar Christian Wilhelmsson, 30, själv om bråket som har skapat svarta rubriker – och kostat honom 88 000 kronor i böter.

– Jag blev lack och sade en massa dumma saker, säger Wilhelmsson.

Diskuterat förlängning Christian Wilhelmsson och Al-Hilal och pratat löst om en fortsättning i Saudiarabien. Men mycket hänger på om frun Oksana vill stanna.

För tre veckor sedan skrev Sportbladet om bråket som uppstått efter att Al-Hilal avslutat ett träningspass och gått för att göra intervjuer med en samling journalister.

Enligt Al Hosene Mefer, skrivande reporter på Aawsats, ska Christian Wilhelmsson uppträtt aggressivt mot honom och också tagit tag i hans tröja och hotat honom.

Den svenske landslagsmittfältaren berättar nu att upprinnelsen till bråket bottnade i anklagelser om dopning och skumraskaffärer.

– Journalisten lovade mig att jag skulle få läsa igenom en artikel, en ganska stor intervju om livet här nere. Han ställde knepiga frågor om saker som han hade läst på ett forum. Att jag var dopad för att jag spelade så bra, att jag bara var där för att köpa olja, om diamantfabriker hit och dit. En massa dumheter, berättar Chippen.

Kan bli kvar i klubben

Reportern lovade att ändra i artikeln men dagen efter gick det att läsa om allt i flera tidningar.

Och när Chippen fick syn på reportern igen, för tre veckor sedan, konfronterade han honom.

– Jag blev lack och sade dumma saker. Och det blev lite knuffar och så. Jag bad om ursäkt sen, för knuffarna, men jag sade att jag fortfarande tyckte att han är en idiot. Han gjorde inget bra jobb... så ni får passa er... (skratt)...

Det kostade en slant också?

– Det där är mer en sak mellan mig och klubben, vad som hände.

Sved det?

– Vilket då, smällen eller?... (skratt)... Nej, det är ingen fara.

Allt är relativt, säger Chippen som har sett fler exempel på när de utländska proffsen görs till syndabockar.

– Vi har en rumän, en mittfältare, som spelar väldigt aggressivt. Så fort han gör en tuff tackling så ska han stängas av i tre–fyra matcher och nästan kastas ut från landet. Och sen ser man galna tacklingar från saudier i ligan och då blir det inte alls lika stort. Utlänningar får vara lite mer försiktiga, passa sig lite.

Trots kulturkrockarna kan Chippen tänka sig att stanna kvar i Al-Hilal i ytterligare några år.

”Jag har min vardag”

Han säger att han och klubben har pratat lite löst om en kontraktsförlängning men att mycket också är upp till hans fru, Oksana, som lever efter strikta regler eftersom hon är kvinna.

– Det här tar hårdare på henne än på mig, så jag lyssnar på henne, förstås. Jag har min vardag och mina rutiner, och de är i stort sett samma som när jag spelade i Roma eller Bolton. Men hon har inte samma möjligheter.

”Sverige inte aktuellt”

Är hon trött på det?

– Det går i vågor. Ibland är det tufft och ibland tycker hon att det är ganska skönt. Men jag lyssnar på vad hon känner, så klart.

Om någon europeisk klubb hör av sig då?

– Ja... om det kommer någon häftig klubb, annars så känns det mer rätt att stanna kvar i Saudiarabien.

Och Sverige?

– Nej, det suget känner jag inte alls. Sverige är inte aktuellt... än.

Än?

– Det känns långt bort just nu. Men jag har lust att spela för Mjällby igen, sen får vi väl se om det blir i allsvenskan eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM