Läsarnas dom: In med Wiland

88 procent vill se målvaktsbyte i Blågult: ”Roligt att höra”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Två stormatcher mot FC Barcelona i Champions League.

Nu vill Sportbladets läsare se mer av Johan Wiland – även i landslaget.

– Det ska mycket till för att man ska byta förstemålvakt, men jag känner att jag har närmat mig Isaksson, säger Wiland, 29.

Andreas Isaksson, också han 29, har varit mer eller mindre given som förstemålvakt i landslaget sedan han tog över uppgiften från Magnus Hedman efter VM 2002.

Men efter att ha storspelat i två raka matcher, inom loppet av två veckor, mot Barcelona i Champions League-gruppspelet vill Sportbladets läsare se en förändring.

I en omröstning vill 88 procent av läsarna att Johan Wiland tar över positionen som förstemålvakt i landslaget.

Det är makabra siffror med tanke på att Andreas Isaksson har spelat stabilt, både i blågult och i klubblaget PSV Eindhoven.

– Det var roligt att höra och det är alltid kul när folk tycker lite annorlunda, säger Wiland när han får höra om resultatet i omröstningen.

– Men det har väl blivit lite hajpat nu, efter matcherna i Champions League. Det har säkert mycket med det att göra.

”Samma sak för Lasse Eriksson”

Trots alla insamlade popularitetspoäng ser han ändå små möjligheter att peta Isaksson från en svensk startelva, i de viktiga EM-kvalmatcherna.

– Man byter inte bara ut en målvakt inför en viktig landskamp. Det funkar inte så. Isaksson har varit väldigt, väldigt bra och vi andra har ju kommit in lite i fel läge. Det var lite samma sak för Lasse Eriksson, som hade Thomas Ravelli framför sig.

Isak nummer 1

Tycker du själv att du ska vara förstemålvakt?

– Nej, jag kommer aldrig att säga att jag ser mig själv som förstemålvakt. Jag känner att jag har kommit lite närmare men det är upp till ledarna i landslaget att bestämma det.

Så, vi bollar väl över till förbundskapten Hamrén, då?

– Johan har gjort det riktigt, riktigt bra i FCK och har även fått några landskamper nu. Jag håller fortfarande Isaksson som nummer ett men det är konkurrens där också, precis som i andra lagdelar, säger Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM