Hamrén: Trodde aldrig jag skulle behöva försvara 0–0

FOTBOLL

GÖTEBORG. Spelarna saknade Zlatan Ibrahimovic.

Men när förbundskapten Erik Hamrén fick frågor om Milanstjärnan blev han irriterad.

– Jag trodde inte att jag skulle behöva sitta och försvara att vi spelade 0-0 mot nummer tre i världen, säger Erik Hamrén.

Sverige ställde upp med ett defensivt balanserat lag och gjorde sitt försvarsjobb mot Tyskland.

Offensivt producerade Sverige inte ett enda skott på mål. Spelarna var rörande överens om att Zlatan Ibrahimovic saknades.

– Det är klart. Han kan hålla fast bollen där uppe så att man kan lyfta upp laget lite. Han gör en hel del för det är en stor spelare, säger Behrang Safari.

– Vi hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva, ingen tvekan om det, säger Oscar Wendt och fortsättter:

– Är vi bra defensivt organiserade är det en fördel att krydda med spelare som kan avgöra på egen hand. Då har vi en giftig kombination.

Zlatan Ibrahimovic kom efter sin bojkott av svenska landslaget tillbaka i somras.

Han är en viktig nyckel i det offensiva spelmodell som Erik Hamrén försöker bygga. Men Zlatan Ibrahimovic, som vann Guldbollen igen i måndags, var sliten och fick vila från onsdagens landskamp mot Tyskland.

Överraskad Hamrén

På presskonferensen efter matchen i går fick förbundskapten Erik Hamrén en fråga om Zlatan Ibrahimovic.

Den löd: var det här ett bevis på att Zlatan betyder oerhört mycket för det svenska anfallsspelet med tanke på hur det såg ut i dag?

– Ja, vi vet ju vilken nivå Zlatan har så det behöver vi inte diskutera. Men Zlatan var inte med i dag, alltså spelade vi med de här spelarna. Och jag är återigen väldigt, väldigt nöjd. Så jag känner mig lite förvånad. Jag tror att alla tippade innan matchen att vi skulle få stryk, i alla fall de flesta. Jag är lite överraskad på den typen av frågor, måste jag säga.

Sedan fortsatte han:

– Vi är fortfarande obesegrade hemma i Sverige i år. Vi har förlorat en match av landskamperna. Av de har vi spelat mot nummer två och tre i världen, så jag måste säga att jag är nöjd efter den här matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM