”Kan tänka mig att byta landslag”

Goitom vill få chansen av Hamrén

FOTBOLL

La Liga-spelaren Henok Goitom öppnar för att byta landslag till Eritrea om han inte får en chans av förbundskapten Erik Hamrén.

26-åringen säger att han "ska se över situationen" om han kommer igång med spelet och ändå inte blir aktuell för landslaget.

– Jag har inte pratat med honom och vill inte kommentera enskilda spelare, säger Hamrén till Sportbladet.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Henok Goitom.

Henok Goitom är inne på sin femte säsong inom spansk fotboll, och totalt sjunde proffssäsong, men har fortfarande inte fått chansen i det svenska a-landslaget. Nu har Almerias 26-åring tröttnat.

Talat med presidenten

I en intervju med spanska Marca uppges svensken öppna för att byta landslag om han inte får chansen av Erik Hamrén. 26-åringens föräldrar är från Eritrea och de första kontakterna är redan tagna.

– Nu måste jag ha en seriös diskussion med den svenske förbundskaptenen om jag har några möjligheter att spela för dem den här säsongen, säger Goitom enligt BBC som hänvisar till spanska Marca.

– Om jag inte får chansen i Sverige kommer jag se över situationen, säger Goitom.

Tonar ner uttalandet

När Sportbladet talar med Goitom om intervjun tonar han ner det hela.

– Det jag sagt är att jag först måste göra en bra säsong i La Liga, innan det kan bli aktuellt med landslaget. Om jag gör det kan det kanske bli en diskussion med Hamrén, men jag förväntar mig inte att han ska ringa som det är nu, säger Goitom som i början av hösten i första hand gjorde inhopp i Almería, men nu har spelat de två senaste matcherna från start.

– Om jag skulle göra en jättesäsong här och ändå inte tillhöra de som är aktuella för landslaget så har jag sagt att jag kan se över situationen och tänka mig att byta landslag. Marcus Allbäck var här i Almería en gång förra säsongen och tittade på en match, då jag tyvärr inte spelade. Vi pratade en stund efteråt, det handlade om att han ville presentera sig och så.

Hamrén frågande

Erik Hamrén säger till Sportbladet att han inte känner till Goitoms reservplan.

– Nej, jag har inte hört något om det.

Har du pratat med honom?

– Nej, det är Mackan (Marcus Allbäck) som haft kontakt med honom.

Kommer du tala med honom nu?

– Det tar jag i så fall inte i media.

Är han aktuell?

– Jag vill inte kommentera det här mer. Vi kikar på spelare hela tiden men jag vill inte kommentera den och den. Det är ett antal spelare vi följer.

Goitom har spelat sex ligamatcher men inte gjort något mål för Almeria under årets säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM