Raiolas attack

Zlatans agent kritisk mot Erik Hamréns utspel: ”Han förvärrar situationen...”

FOTBOLL

MALMÖ. Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovics agent, är kritisk till hur Erik Hamrén och landslagsledningen tog upp Zlatans tveksamhet till landslaget.

– Jag hade hanterat det på ett annat sätt. Nu är det risk att man förvärrar situationen, säger Raiola.

Foto: Foto: SCANPIX
”pressa inte zlatan” Mino Raiola (t.v.), Zlatans agent och nära vän, vill att stjärnan ska få lugn och ro. Samtidigt hoppas han få se Ibrahimovic i svenska landslaget igen.

När Zlatan Ibrahimovic i dag i Sportbladet via ett personligt brev tackar många av de personer som hjälpt honom fram till den fjärde Guldbollen är Raiola den förste han nämner vid namn.

Den Italienfödde holländaren är inte bara Zlatans agent och rådgivare utan står också som personlig vän hela familjen Ibrahimovic-Seger mycket nära.

Sent i går kväll var Mino Raiola förvånad över det sätt Zlatans nej till landskampen mot Italien meddelats från landslagets nye förbundskaptenen Erik Hamrén och Svenska fotbollförbundet.

”Väldigt tveksamt”

– Det här handlar om min personliga uppfattning, men jag tycker det är väldigt tveksamt att ta upp det så här.

– En spelare av Zlatans dignitet låter man fundera i lugn och ro utan att sätta press på honom på det här sättet, säger Raiola.

– Zlatan är skadad, sliten och väldigt besviken över att Sverige inte nådde VM. Det hade varit väldigt naturligt att bara säga att han står över Italienlandskampen. Sedan när det lugnat ner sig kunde den nye landslagstränaren åkt ner och träffat Zlatan för att diskutera.

Den ambitionen har också den nye förbundskaptenen.

– Det är bra. Men nu har Zlatans funderingar blivit en stor fråga för att man har gjort det till en stor fråga. Det är inte rätt tillfälle att ta upp det här just nu.

– Zlatan vill fundera på om hans medverkan i landslaget tillför något för båda parter, både för honom och för landslaget. Annars är det ett slöseri för alla parter, säger Raiola.

Jämför med Nedved

Agenten jämför med en liknande situation kring en av hans andra spelare.

– Ingen inom pressen kände till de diskussioner Pavel Nedved hade med Brückner (tjeckisk förbundskapten) kring spel för tjeckiska landslaget. Brückner reste till Nedved och situationen löste sig.

Kommer Zlatan spela för Sverige igen?

– Jag vet inte. Jag respekterar Zlatans beslut, men personligen vill jag att han ska spela för svenska landslaget. Det är kanske en romantisk uppfattning, men jag tycker det är viktigt för en stor spelare att spela för sitt land, säger Raiola.

Sent i går kväll förklarade Erik Hamrén varför han varit så öppen kring Zlatan Ibrahimovics tvekan kring landslagsspel:

– För mig handlar det om att vara ärlig. Jag kunde sagt att Zlatan inte kunde komma till matchen mot Italien för att han är skadad och så vidare. Jag kom överens med Zlatan att säga som det var istället för att lägga massa dimridåer, säger Erik Hamrén.