Allbäck om backkrisen: ”Blir väldigt tufft”

1 av 5
FOTBOLL

Erik Hamrén tvingas byta tre av fyra ordinarie försvarare inför det viktiga EM-kvalet mot Moldavien.

Mittbacken Daniel Majstorovic är den senaste att missa matchen med en bruten tå.

– Det blir givetvis ännu tuffare nu, säger players manager Marcus Allbäck.

Celtics Daniel Majstorivic bröt tån i helgens segermatch mot Hamilton och missar EM-kvalet mot Moldavien. Mittbackskollegan Olof Mellberg är dessutom fortfarande avstängd och ytterbacken Behrang Safari ledbandsskadad. Förbundskapten Erik Hamrén tvingas nu mönstra en helt ny backlinje den 29 mars.

Ont om tid

– Det kommer att bli väldigt tufft och givetvis ännu tuffare nu. Många tror att det är en ganska lätt motståndare men vi såg att Holland endast fick 1–0 mot dem senast och Holland är ju inte direkt något dåligt lag, säger players manager Marcus Allbäck.

Den stora utmaningen för landslagsledningen blir nu att, på bara några dagar, matcha ihop ett nytt mittlås till Moldavienmatchen.

– Det är klart att om man kan välja mellan två mittbackar som spelat många matcher ihop och två som inte gjort det så är det självklart att man väljer det första. Men nu får någon annan chansen och tar den förhoppningsvis, säger Allbäck.

”Vi får se”

Bland de som tippas få chansen nämns West Bromwich Jonas Olsson och Groningens Andreas Granqvist.

– Jag känner att jag ligger bra till. Jag har spelat de senaste matcherna och känner jag att jag gått rätt väg. Det känns positivt. Jag hoppas att jag kan fylla luckan, säger Granqvist.

Allbäck vill dock inte kommentera vilka som nu är aktuella.

– Olof och Daniel har varit ganska givna men nu öppnar det upp sig. Vilka det blir får vi se, säger han.