Orutinerad duo löser försvarskrisen

Antonsson och Almebäck är uttagna mot Moldavien

FOTBOLL

Sverige har försvarskris och förbundskapten Erik Hamrén väljer att lösa det med att plocka in två orutinerade kort mot Moldavien.

Michael Almebäck och Mikael Antonsson finns med i EM-kvaltruppen.

– Vi har en riktigt bra trupp, säger Hamrén.

Sverige saknar tre ordinarie försvarare mot Moldavien den 29 mars. Daniel Majstorovic har brutit tån, Behrang Safari är fotskadad och Olof Mellberg är avstängd.

I dag presenterade Erik Hamrén truppen och han väljer att ersätta Majstorovic och Mellberg med två relativt oprövade kort i kvalsammanhang: Michael Almebäck och Mikael Antonsson.

Örebrospelaren har gjort fyra landskamper tidigare medan Antonsson varit med i tre.

Hamrén är dock inte orolig, han tycker att duon är redo för matcher på den här nivån.

– Jag tycker att jag har testat. Men när man kommer in som ny förbundskapten vill man ju vinna matcher. Jag tycker att de har spelat en hel del.

Väljer rutin från start

Det mesta talar dock för att Hamrén väljer att starta med rutinerade försvarare från start. Det skulle innebära att Andreas Granqvist och Jonas Olsson får förtroende.

Hamrén vill dock inte lämna några ledtrådar.

– Jag tar ut de som är bäst för matchen, beroende på vad det blir för typ av match. Jag väljer de som är bäst för laget och motståndet vi möter, säger den svenske förbundskaptenen.

För att ersätta Behrang Safari har förbundskapten tagit ut Oscar Wendt och Martin Olsson, som spelar vänsterback i Blackburn.

Ola Toivonen och Anders Svensson missar också Moldavien. Hollandsproffset är avstängd medan Svensson är knäskadad.

FAKTA

Hela truppen

Målvakter: Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, Johan Wiland, FC Köpenhamn.

Försvarare: Michael Almebäck, Örebro, Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, Andreas Granqvist, Groningen, Mikael Lustig, Rosenborg, Jonas Olsson, West Bromwich, Oscar Wendt, FC Köpenhamn.

Mittfältare/anfallare: Emir Bajrami, Twente, Marcus Berg, PSV Eindhoven, Rasmus Elm, AZ Alkmaar, Johan Elmander, Bolton, Alexander Gerndt, Helsingborg, Zlatan Ibrahimovic, Milan, Kim Källström, Lyon, Sebastian Larsson, Birmingham, Martin Olsson, Blackburn, Markus Rosenberg, Racing Santander, Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, Christian Wilhelmsson, Al Hilal.