Hamrén sågade Norge

”De är betydligt sämre än sin ranking”

FOTBOLL

Första presskonferensen inför tisdagens EM-kval mellan Sverige mot Moldavien slutade med en oväntad känga – mot Norge.
– De är betydligt sämre än sin ranking, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Uttalandet lär väcka en del reaktioner i vårt grannland då Erik Hamrén är ett känt namn där sedan sina år i Rosenborg. Speciellt som det görs två dagar innan Norges EM-kvalderby mot Danmark.
Norge är rankade som världens 11:e bästa fotbollsnation enligt Fifa och det är alltså detta Hamrén reagerat på. Utspelet gjorde förbundskaptenen i samband med att han anklagades för att pumpa upp Sveriges motståndare Moldavien som bättre än sin Fifa-ranking (87:e plats) under presskonferensen.
 Jag har aldrig hört er säga att en motståndare är sämre än sin ranking? undrade en reporter.
– Om vi möter Norge ska du få höra det. Norge ligger elva på rankingen. De är betydligt sämre än sin ranking, säger Erik Hamrén.
 Hur tror du att det går i matchen mot Danmark?
– Det är en härlig match. Den ska jag med nöje se på TV. Svårt säga något om resultatet men vinner Norge har de mer än halva benet i slutspelet. En otroligt viktig match för båda.
 Om de vinner kanske de förtjänar sin plats på rankingen…?
– Alla lag förtjänar sin plats, det är inte det. Men om vi möter Norge ska ni få höra att vi möter ett lag som är högre rankat än de har kvaliteter och styrkor för.
Det kommer att bli liv om det här i media?
– Det kan jag ta, det köper jag. Mitt ledarskap är att vara så ärlig så möjligt.
Vilka är bäst av Sverige och Norge?
– Det vill jag inte spekulera i. Vi har inte mött dem. Men de har gjort det väldigt bra i starten av kvalet. Vi som sett de spela kan tycka de har haft tur i några matcher men tur är något man också förtjänar, avslutar Erik Hamrén.
Men debatten lär gå vidare.
Vad tycker du – är Norge ett överskattat landslag som haft tur i så här långt i EM-kvalet? Eller är de rentav bättre än Sverige.