”Ska stoppa Ibra med nävarna...”

Moldaviens plan inför EM-kvalet

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Moldaviens förbundskapten Gavril Balint pekar inte helt oväntat ut Zlatan Ibrahimovic som det största hotet inför EM-kvalet.

Men Balint har en plan.

– Om vi inte lyckas med fötterna ska vi göra det med nävarna, säger Balint.

Moldavien är i Sverige för att försöka skrälla och stjäla poäng av Sverige i EM-kvalet. På presskonferensen inför tisdagens match handlade inte helt oväntat mycket om Zlatan Ibrahimovic. Förbundskapten Gavril Balint avslöjade också planen för att stoppa superstjärnan.

”Inte varit i bästa form”

– Om vi inte lyckas med fötterna ska vi göra det med nävarna, säger Balint med ett leende och fortsätter:

– Vi gillar att skämta, jag hoppas att ni förstår.

Sedan blev 48-åringen mer allvarlig.

– Zlatan Ibrahimovic är en exceptionell spelare för mig och ett geni för ert lag. I de senaste matcherna har han kanske inte varit i sin bästa form men han är ett stort hot mot oss.

Moldavien ska kvällen innan match ha en genomgång med spelarna och även visa videoanalyser på det svenska laget. Något speciellt fokus tänker ändå inte Balint lägga på Ibrahimovic.

Ingen specialbevakning av Zlatan

– Det blir ingen speciell bevakning av Zlatan. Det här är modern fotboll och man kan inte spela man-man. Man kan inte markera en enda spelare hela tiden. Utan det är hela lagets uppgift att försvara.

– Vi hoppas bara att det här inte blir en speciellt kreativ dag för honom.

En av de som får ansvaret att ta han om Ibrahimovic är förre Hammarby-backen Igor Armas. Han är också förhoppningsfull inför matchen.

– Vi är inte här för att träffa gamla vänner utan här för att göra mål och ta med oss poäng från matchen i morgon, säger Armas.