Antonsson skrällen i den svenska elvan

Berg bara på läktaren

FOTBOLL

Den stora frågan inför EM-kvalet mot Moldavien var vilka som skulle bilda mittlås för Sverige.

Klockan 14:00 gav förbundskapten Erik Hamrén svaret.

Det blir Mikael Antonsson och Andreas Granqvist som ska försvara den svenska EM-drömmen.

- Antonsson spelar i ett topplag där man är van att föra matcherna, vilket jag förväntar mig att vi ska göra ikväll, säger Erik Hamrén till förbundets hemsida.

Olof Mellberg är avstängd och Daniel Majstorovic skadad vilket gav den svenska landslagsledningen en hel del att fundera på inför EM-kvalet mot Moldavien. Andreas Granqvist pekades ut som mer eller mindre given i mittförsvaret eftersom han varit tredjevalet hittills under Erik Hamréns ledning.

Konkurrerade ut Olsson

Kampen om den andra platsen stod sedan mellan Jonas Olsson, Mikael Antonsson och Michael Almebäck. Vinnaren blev Mikael Antonsson som imponerat i FC Köpenhamn men ändå får ses som en liten skräll då 29-åringen väljs före Premier League-backen Jonas Olsson.

– Han har gjort det väldigt bra i klubblaget, både i ligan och inte minst i Champions League. Det var kanske det svåraste beslutet mellan han och Jonas Olsson, säger Erik Hamrén.

– Jonas gör det också väldigt bra i sitt klubblag i Premier League men det är olika typer av lag. Jonas spelar i ett bottenlag där motståndarna för matcherna mer än dem gör medan Antonsson är i ett topplag som är vana att föra matcherna vilket jag förväntar mig att vi ska göra i kväll.

Berg på läktaren

I övrigt innehöll den svenska startelvan få skrällar. Pontus Wernbloom och Kim Källström ska som väntat stå för balansen på innermittfältet med Emir Bajrami och Sebastian Larsson som yttrar/forwards. Framåt blir det Zlatan Ibrahimovic ensam på topp med Johan Elmander som släpande strax bakom.

På bänken har Hamrén valt Helsingborgs Alexander Gerndt före Marcus Berg som tvingas upp på läktaren.

FAKTA

Svenska startelvan:

1 Andreas Isaksson (PSV Eindhoven)

2 Mikael Lustig (Rosenborg), 3 Andreas Granqvist (Groningen), 4 Mikael Antonsson (FC Köpenhamn), 5 Oscar Wendt (FC Köpenhamn) –

6 Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar), 9 Kim Källström (Lyon) –

7 Sebastian Larsson (Birmingham), 11 Johan Elmander (Bolton), 8 Emir Bajrami (Twente) –

10 Zlatan Ibrahimovic (Milan)

På bänken:

12 Johan Wiland - 14 Markus Rosenberg, 16 Jonas Olsson, 17 Martin Olsson, 18 Rasmus Elm, 19 Alexander Gerndt, 21 Christian Wilhelmsson.
På läktaren:

13 Michael Almebäck, 15 Marcus Berg.