Ibrahimovic: Tar nästa straff igen

”Hade varit skönt att göra mål”

Foto: TV4
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gjordes ner i straffområdet minuter innan halvtid och fick en jättechans att göra 2-0 för Sverige.

Men den svenske superstjärnan bjöd på en svag straff som räddades av Stanislav Namasco i Moldaviens mål.

– Jag missar alldeles för mycket, jag missar en straff. Jag ska göra mål i dag med tanke på hur många lägen jag får, inget snack om det. Det var inget bra, säger Zlatan.

Mikael Lustig hade, med god hjälp av förre Hammarby-backen Igor Armas, gjort 1-0 för Sverige i den första halvleken. Sedan kom jätteläget att stänga matchen.

Sebastian Larsson slog bollen till Zlatan Ibrahimovic som blev fri. ”Ibra” slog bollen i sidled och föll sedan i närkamp med försvararen Petru Racu, till vardags i IFK Norrköping. Superstjärnan tog sedan själv hand om straffen.

”Kommer missa igen”

Men när hemmapubliken på Råsunda bara väntade på att få jubla missade Zlatan. 29-åringen slog bollen till vänster men en dålig placering gjorde att målvakten Stanislav Namasco enkelt kunde avstyra.

– Jag missar alldeles för mycket, jag missar en straff. Jag ska göra mål i dag med tanke på hur många lägen jag får, inget snack om det. Det var inget bra. Men jag är med i spelet mycket, får mycket boll och skapar chanser till våra medspelare, säger Zlatan på presskonferensen efter matchen.

Vad säger du om din egen insats?

– Det kändes bra, förutom att jag missade straffen. Men jag har missat två, jag kommer att missa igen och kommer göra mål. Det är sådant som händer men jag tar nästa igen, säger kaptenen till TV4.