”Vi blir tveksamma nervösa och skraja”

Hamrén och Zlatan inte nöjda

Foto: JIMMY WIXTRÖM
FOTBOLL

Tre poäng – det var det Erik Hamrén kunde glädja sig över efter matchen mot Moldavien.

Prestationen i 2-1-segern var varken förbundskaptenen eller lagkapten Zlatan Ibrahimovic nöjda med.

– Vi får inte bjuda in dem på det sättet. Vi spelar hemma, det är vi som ska dominera men vi hade inte det fokuset som vi ska ha, säger Ibrahimovic på presskonferensen efter matchen.

Sverige vann mot Moldavien i EM-kvalet men det var med ett nödrop. Segern skrevs till 2-1 efter att bortalaget reducerat på övertid.

”Vi blir tveksamma”

– Det ser nervöst ut efter att vi gjort 1-0 och långa stunder i andra halvlek. Jag är jättenöjd med de tre poängen men vi har lite att jobba på tycker jag, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Hamrén pekar ut den bristande rutinen hos många spelare i sitt ”nya landslag” som en faktor bakom problemen.

– Man märker att istället för att känna ”yes” vid 1-0 blir vi lite tveksamma. Lite skraja. Det kanske har med erfarenhet att göra på en del spelare.

Zlatan: Gör för många misstag

Förbundskaptenen får också medhåll från lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

– Första 10-15 minuterna var riktigt bra och sedan får vi vårt mål. Sedan vill vi slappnar vi av och gör för många misstag. Vi får inte bjuda in dem på det sättet. Vi spelar hemma, det är vi som ska dominera men vi hade inte det fokuset som vi ska ha, säger Ibrahimovic.

Enligt Ibrahimovic var det bristande inställning som höll på att fälla Sverige. Men det blev ändå seger med 2-1 efter att Sebastian Larsson och Mikael Lustig gjort sina första landslagsmål.

– Vi gör inte vår bästa match men vi vinner matchen och det var en viktig seger. Vi har vunnit tre och förlorat en så det ser bra ut.