Jubel i Tyskland efter lottningen

England lika glada – undvek mardrömmen

FOTBOLL

Tyskland jublar efter VM-kvallottningen.

Tidningen Bild uppmanar redan förbundskapten Joachim Löw och de tyska fansen att packa VM-väskan.

– Det här fixar vi, ”Jogi”, skriver tidningen.

De svenska fansen drog antagligen en uppgiven suck när Ronaldo plockade upp bollen som förkunnade att Tyskland tagit plats som det toppseedade laget i Sveriges grupp C.

I Tyskland var det andra tongångar.

Tidningen Bild toppade direkt efter lottningen i Rio de Janeiro sin hemsida med rubriken: ”Det här fixar vi, ’Jogi’!”.

– Vi är väldigt nöjda och, förstås, glada över att vi slipper möta Frankrike, säger Tysklands Team manager Oliver Bierhoff enligt AP.

”Fler välkända lag”

Frankrike var seedat i samma grupp som Sverige, men den förre storspelaren Bierhoff höjer också ett varningens finger för de länder som Tyskland kommer att ställas mot.

– Vi möter flera välkända lag som vi inte ska underskatta.

Även i England jublas det efter lottningen. The Sun slår fast att England fick en behaglig lottning mycket beroende på rysaren när bara två lag återstod.

Spanien eller England skulle då hamna i Grupp I tillsammans med Frankrike. Den lotten gick till Spanien och engelsmännen fick i stället Montenegro som det andraseedade laget i sin grupp. Men förbundskaptenen Fabio Capello, vars kontrakt går ut efter EM 2012, varnar England och sin efterträdare för att ta för lätt på uppgiften.

– England måste spela varje match som en final och vara försiktigt. Det kommer inte att bli lätt, säger Capello till the Guardian.