Lagrell: Beslutet gäller fortfarande

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Lars-Åke Lagrell.
FOTBOLL

Tisdagens överklagan – och kritik mot Svenska Fotbollförbundet – förändrar inte situationen kring landslagsspel för Alexander Gerndt.

– Beslutet som vi tog i december gäller fortfarande. Han tas inte ut till landslaget, säger ordföranden Lars-Åke Lagrell.

Alexander Gerndts nye advokat Johan Eriksson riktar skarp kritik mot att Svenska Fotbollförbundet har stängt av anfallaren från landslagsspel tills vidare.

Medvetna om argumenten

Eriksson menar att SvFF tagit ett beslut som drastiskt påverkar Gerndt innan ens en dom vunnit laga kraft.

– Alla de argumenten var vi medvetna om, diskuterade och tog upp när vi i styrelsen fattade vårt beslut att Gerndt inte skulle tas ut i landslaget. Men eftersom det rörde sig om en dom för kvinnomisshandel tyckte vi att det var viktigare att göra en markering, att det inte är något vi accepterar.

”Påverkar inte alls”

Att han nu överklagar domen, hur påverkar det ert beslut?

– Just nu inte alls. Vi får ta upp det vid vårt styrelsemöte i slutet av januari och se om det kommit fram något nytt och om vi ska ta något nytt beslut då. Vi får ta hänsyn till vad som kommer fram i överklagan och tidsperspektivet, när kan målet komma upp i hovrätten och så vidare, säger Lagrell.

ARTIKELN HANDLAR OM