Hotar byta landslag efter petningen

Ajdarevics svar till Hamrén: Får jag inte chansen finns det andra alternativ Se bildspel på andra som hotat byta landslag ovan

1 av 6 | Foto: Foto: Bildbyrån
JOHN GUIDETTI TILL ITALIEN För mindre än ett år sedan uttryckte anfallaren att han ”skäms inför lagkamraterna” i Man City efter att ha petats från ännu en U21-trupp. Han lyfte frågan om att byta till italienska landslaget.
FOTBOLL

DOHA/STOCKHOLM. Astrit Ajdarevic känner sig ignorerad av Erik Hamrén.

21-åringen är så besviken över att ha ratats av förbundskaptenen att han på sikt överväger att byta landslag.

– Är man inte i skaran han gillar måste man se på alternativen, säger mittfältaren.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
besviken Astrit Ajdarevic kan byta landslag efter att ha petats av Erik Hamrén.

14 december blev Astrit Ajdarevic besviken. Nio U21-spelare var uttagna till landslagets januariturné men han var inte bland dem.

Efter två avhopp behövde Erik Hamrén fylla luckorna. I torsdags tog han ut dels Erik Friberg, dels Simon Thern som fått stå tillbaka för Ajdarevic i U21-landslaget.

– Klart jag är besviken. Exakt hur besviken vill jag inte säga, men jag är väldigt besviken, säger han.

Hur gärna hade du varit med i Qatar?

– Jag hade älskat det mer än alla de andra som är där, men nu är jag i Norrköping i stället.

När landslaget genomförde sitt första träningspass i går spelade just Erik Friberg och Simon Thern på centralt mittfält i laget utan västar.

”Är deras miss”

– Den spelartyp som jag är finns inte i landslaget. Det är de som missar en möjlighet, inte jag, säger Astrit Ajdarevic.

Under en pressträff på spelarhotellet i centrala Doha på lördagseftermiddagen var Erik Hamrén mycket kortfattad kring skälen som fick honom att välja Thern före Ajdarevic.

– Astrit var en av dem vi diskuterade men det blev Simon. Jag vill inte gå in närmre på varför och skillnader och så vidare. Det kändes rätt med Simon, säger förbundskaptenen.

Ratandet kan nu få konsekvenser. Astrit Ajdarevic är kosovoalban och kan, så länge han inte spelar för svenska A-landslaget, i stället välja Albanien eller icke Fifa-medlemmen Kosovo. Den möjligheten blir allt mer lockande, säger han.

– Min prioritering är det svenska A-landslaget, men får jag inte chansen finns andra alternativ. Det är inget hot, men man måste ta hand om sig själv. Kommer jag inte med finns flera andra alternativ som är bra.

Hur realistiska är de andra alternativen?

– Varje tränare och ledare har sina spelare de gillar. Ser man att man inte är i skaran han gillar måste man se på alternativen. Fotboll är en färskvara. Jag är 21 år gammal och vill spela några år till, då kanske det behövs alternativ.

”Aldrig pratat”

När pratade du senast med Erik Hamrén?

– Jag har aldrig snackat med Hamrén. Han har inte ringt mig.

Hur känns det?

– Just nu är jag ingen i hans ögon, men om några år kanske.

Landskamperna direktsänds på onsdag och nästa måndag. Ska du titta?

Nej. Varför skulle jag? Jag behöver inte kolla, jag spelar ju inte. Jag kollar inte på matcher jag inte berörs av, säger Astrit Ajdarevic.