Premiär för Markoolios nya EM-dänga

FOTBOLL

Har ni skrålat färdigt på ”Mera mål”?

Tycker du att ”In med bollen” är uttjatad och borde förbjudas?

I kväll får ni en ny dänga att älskhata.

Det verkar inte kunna bli svensk fotbollssommar utan att en ny Markooliolåt har premiär. I dag framför artisten för första gången sin nya, inofficiella EM-låt.

År 2000 släppte Marko Lehtosalo ”Mera mål” lagom till EM i Belgien och Holland. Trots att Sverige hade problem med målskyttet och kom sist i sin grupp han refrängen spritt sig mellan fotbollsläktarna. ”In med bollen” från 2004 är troligen lika populär.

Årets dänga verkar följa mallen. Precis som de tidigare låtarna är rimmen lättbegripliga. I refrängen slås bland annat fast att ”vi ska kicka in målen, i vårt Ukraina och Polen”.

FAKTA

Utdrag ur nya inofficiella EM-låten:

Nu visar vi vilja och höjer taket Så kom igen nu Sverige ända in i kaklet Erik och Marcus leder laget dom rustar upp för det stora slaget Slå sköna mackor - klappat och klart!

Mål mera mål – i en ruskig fart!

Titta och njut när Sverige ångar på Det är faktiskt det som får pälsen att stå Vi visar vilja och pondus Nu rustar laget för slaget för vi ska kicka in målen i vårt Ukraina och Polen. Vi vet precis vad som skall göras Svenska klacken måste höras för i Kiev och Warsawa är vi hetare än lava.