Ändrade sig – men valde Tobias Hysén

Hysén: Aldrig bra att göra som Ranégie gjorde

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Mathias Ranégie rasade när Erik Hamrén valde att inte kalla in en ny forward och dömde ut 28-åringen som ”för svag i djupled”.

Nu har Hamrén ändrat sig och hämtat in en ny anfallare.

Då valde han Tobias Hysén.

Efter skadan på Alexander Gerndt valde Erik Hamrén att inte kalla in någon ersättare. Förbundskaptenen motiverade beslutet att inte ta in allsvenskans kanske mest lysande anfallare Mathias Ranégie då 28-åringen är för svag i djupled för att konkurrera om platsen framför Zlatan Ibrahimovic.

”Borde inte varit med från början”

Nu är just Ibrahimovic osäker på spel mot Brasilien på onsdag och har ersatts – av IFK Göteborgs Tobias Hysén.

– Det var en överraskning men kul givetvis, säger Hysén.

Hur tror du Ranégie kommer reagera?

– Det vet jag inte. Det bryr jag mig inte om heller. Det är inte jag som tar ut mig själv utan jag blev inringd och tvekade aldrig att komma hit.

Hysén var med i EM-truppen men petades i den första truppen till Brasilien-matchen. Inte alls överraskande säger 30-åringen som gjort en svag säsong i IFK Göteborg.

– Det har inte gått så bra som jag hoppats. I och med att det finns spelare som är i upptakten av sina säsonger fanns det läge att testa dem också. Prestationsmässigt har det kanske inte gått så bra att jag borde varit med från början så det var inga konstigheter.

”Är aldrig bra”

Hysen kallades in sent på måndagskvällen – ungefär samtidigt som Ranégie-debatten återigen hettat till då MFF-anfallaren valde att publicera ett hånfullt videoklipp på Erik Hamrén på sin Twitter-sida.

– Det har jag missat helt. Jag fick se det på någon nätsida i morse men det vet jag inte alls vad det var så det kan jag inte säga något om, säger Hysén.

Har du hängt med i debatten?

– Ja, det har varit svårt att undgå så det har jag gjort. Men jag har inget att säga om det. Han får stå för det han säger och det tror jag säkert att han gör.

Tror du att han försämrat sina landslagschanser nu?

– Det får du fråga Erik om, säger Hysén.

– Rent generellt är det aldrig bra. Samtidigt får var och en uppträda på det sättet han tycker är bäst. Han valde att göra så här och det är ingenting varken jag eller någon annan ska säga varken bu eller bä om. Det får han svara för.

ARTIKELN HANDLAR OM