Elmander borta – & Zlatan försenad

Förbundskaptenen meddelade under dagens presskonferens: ”Vi får också ställa upp”

FOTBOLL

Johan Elmander har fortsatta fotproblem och kommer inte att spela matchen mot Färöarna.

Detta efter ett löfte från Erik Hamrén till 31-åringens klubblag.

– Vi får visa att vi också ställer upp, säger Sveriges förbundskapten.

Mikael Antonsson och Johan Wiland har redan lämnat med Michael Almebäck och Johan Dahlin som ersättare till VM-kvalmatcherna mot Färöarna och Tyskland.

Nu har Erik Hamrén fått ett tredje nej.

”Hade kunnat spela”

Johan Elmander har problem med samma fot som spökade inför EM. Nu har förbundskaptenen lovat 31-åringens klubblag Galatasaray att vila anfallaren.

– Jag tror att han hade kunnat spela men det här var i samförstånd med klubben. De lät honom vila i går så då kanske vi också får visa att vi ställer upp, säger Hamrén.

Planen är att Elmander står över fredagens match mot Färöarna för att sedan inleda fotbollsträning och kunna vara med mot Tyskland nästa vecka.

Zlatan försenad

– Det har jag gott hopp om. Han skulle spelat Champions League förra veckan men fick magproblem. Tanken var att han skulle spela den matchen och sedan få ett brejk. Hans spelstil kanske behövs mer mot Tyskland också.

Elmander fanns ändå med när landslaget samlades på måndagen men kommer att träna på egen hand. Saknades gjorde däremot både Zlatan Ibrahimovic och Adam Johansson.

– Alla kommer inte vara på plats i dag, inte under morgondagen heller. Zlatan och Adam kommer i morgon efter lunch ungefär. Status på övriga får vi se när de dyker upp.

– Det var min idé (att Zlatan kommer senare). Jag försöker få ut vad som är bäst av spelarna. Det var min idé att föreslå honom att få en extra dag och komma i morgon. Han tyckte det var en bra idé.

FOTNOT: Matchen spelas på fredag 18.00 och sänds direkt i TV 4.

ARTIKELN HANDLAR OM