– Ni kommer aldrig lyckas förstöra mig

Zlatan försvarar Hamrén

FOTBOLL

Förbundskapten Erik Hamrén har fått kritik den senaste tiden.

Nu försvaras han av Zlatan Ibrahimovic – som samtidigt skickar en känga till media.

– Ni bygger upp en och sedan ska ni förstöra en, säger han.

Efter VM-kvalmatchen mot Kazakstan väcktes diskussionen om landslaget spel. Men på dagens presskonferens försvarade Zlatan Ibrahimovic förbundskaptenen Erik Hamrén och delade ut en känga till media.

– Jag har missat det med rolig fotboll och inte rolig fotboll. Vi spelar vårt spel och vi spelar på ett annorlunda sätt. Det enda ni går och väntar på att det ska gå dåligt, det är så media fungerar. Ni bygger upp en, sedan ska ni förstöra en. Ni har byggt upp mig, men aldrig lyckats förstöra mig, säger Zlatan och fortsätter:

– I början var det kul med Hamrén, sedan gör vi en dålig match och då väntar alla på det. Det är samma visa som med Lagerbäck. Men jag har inte läst det med rolig fotboll, jag tycker att vi spelar rolig fotboll varje dag.

Zlatan säger även att han är van vid skriverierna, men menar att mycket inte är sant.

– Jag försöker vara mig själv. Det är ni som skriver om mig. Av det som står och skrivs i tidningen är 95 procent påhitt, 2,5 procent är fakta och resterande 2,5 är sanning. Det är samma sak i Frankrike. Det är synd bara att jag inte tjänar pengar på det.

”Inte 100 procent”

Sverige möter Färöarna i VM-kvalet på fredag. Men inför matchen har Sverige anfallsproblem. Johan Elmander är borta sedan tidigare och Ola Toivonen klev av på dagens träning och ser nu ut att missa matchen.

Även Zlatan känner av den fotskada han drog på sig tidigare under säsongen.

– Än känner jag mig inte 100 procent, jag känner att jag fått stryk av skadan jag hade och inte kommit tillbaka 100 procent. Jag missade mycket och tränade inte utan spelade i princip bara matcher, säger han.

Zlatan ser nu att få bilda anfallspar med Mathias Ranégie mot Färöarna.

– Han har gjort det bra i Udinese och är stor och stark. Han springer inte riktigt lika mycket som Johan och är mer en taget player än Ola. Han gjorde mål mot mitt gamla lag, då måste man vara duktig, säger Zlatan.

På presskonferensen öppnade Zlatan även för en återkomst i Milan i framtiden.

Hamréns uppmärksammade tal: