"Granen" om Liverpool: Topplag och topplag...

”Är långt kvar av ligan"

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

TORSHAMN. Enligt italiensk media följer Liverpool Andreas Granqvist.

Uppgifter som glädjer 27-åringen.

– Det är otroligt skoj, säger Granqvist.

Enligt italienske sportjournalisten Gianluca Di Marzio, till vardags på Sky Sports Italia, följde engelska Liverpools scouter Andreas Granqvist på Stadio Luigi Ferraris när Genoa spelade 1-1 mot Palermo i lördags. Uppgifter som inte gått svensken förbi.

– Det är inte så mycket att kommentera, jag vet inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag är fullt fokuserad på de här två matcherna (VM-kvalen mot Färöarna och Tyskland) och sedan får vi se vad som händer. Jag trivs väldigt bra i Genoa men det är klart att det är kul att bli nämnd med en sådan stor klubb, säger 27-åringen.

Vet du om att de tittat på dig?

– Jag vet inte om de tittat på mig men jag vet att de såg matchen enligt italiensk media. Hur mycket det stämmer är svårt för mig att spekulera i.

Tabelläget avskräcker inte

Granqvist har imponerat stort i Genoa och ryktades i sommar bland annat till Milan.

Tror du svenska folket förstår hur bra det gått för dig?

– Jag vet inte hur mycket det svenska folket följer den italienska ligan. Det är klart att den engelska är den man växte upp med. Men det har gått väldigt bra, jag har fått stor positiv feedback i Italien och trivs väldigt bra.

Stämmer uppgifterna i Italien kan det alltså bli engelska ligan för Granqvist. En liga där Liverpool inlett svagt med bara sex poäng på sju matcher och en 14:e plats. Ingen van situation för klubbens supportrar när laget inte är något topplag.

– Topplag och topplag. Det har gått sju matcher och är långt kvar av serien, säger Granqvist.

Det är inget som avskräcker?

– Absolut inte. Det är otroligt skoj att nämnas med Liverpool. Det är en anrik klubb med väldigt stora framgångar. Det är klart att det är roligt.

Sverige möter Färöarna borta på fredag den 12:e (sänds i TV4) och Tyskland i Berlin nästa tisdag den 16:e (sänds i Kanal 5).