Hjälten missade segerfesten i natt

Så firade spelarna vändningen

FOTBOLL

BERLIN. Efter bragdvändningen mot Tyskland firade det svenska landslaget med middag på hotellet.

Mathias, Ranégie, Tobias Sana och Andreas Isaksson höll tal – men en av de största hjältarna missade festen.

– Rasmus fick lämna middag och gå och lägga sig. Han var helt slut, säger Erik Hamrén.

Det omöjliga blev möjligt. Efter att ha skrivit ett stycke fotbollshistoria genom att hämta in 0-4 till 4-4 borta mot Tyskland samlades landslaget sent natten mot onsdag för middag på Hotell Hilton i Berlin.

– Det var en underbar middag med debutanttal bland annat. Tobias (Sana) och (Mathias) Ranégie hade varsitt och (Andreas) Isaksson fick hålla ett tacktal. Han blev tackad för sin hundrade landskamp. Det var mysigt, säger Erik Hamrén.

”Satt kvar när spelarna lämnat”

– När spelarna lämnat middagen satt vi alla ledare kvar och bara njöt tillsammans. Jag är ansiktet utåt när det går bra och dåligt men vi är ett team som gör det här. Det är viktigt att vi får njuta och göra det tillsammans också.

Men en av de största hjältarna deltog inte. Rasmus Elm, som satte 4-4 på övertid, hade tagit ut sig så fullständigt att han tvingades lämna festen.

– Det är en otroligt jobbig position och där måste jag berömma Rasmus. Han fick enligt mig sitt genombrott i går genom att göra det jobbet i 90 minuter. Han fick lämna middagen och gå och lägga sig sen för han var helt slut, säger Hamrén.

”Trist med landslag”

Trots sötman kunde inte förbundskapten Erik Hamrén njuta fullt ut.

– Det är det här som är så trist med ett landslag. Man gör en sådan här insats och får njuta, det fick vi i natt. Att bara sitta tillsammans och må bra. Men jag sa det när vi käkade frukost och nästan alla lämnat på morgonen: Det är tråkigt. När man är klubbtränare har man träning och får känna energin. Det är bland det häftigaste som finns.