Hamrén: Tycker synd om honom

Tröstades av Hamrén på väg till galgbacken: Vi kramades

FOTBOLL

BERLIN. Erik Hamrén ägnade i triumfens ögonblick Tysklands förbundskapten en tanke.

Detta inför den storm av kritik Joachim Löw nu möter i tysk press.

– Jag tycker synd om honom, säger Hamrén.

”Idiotrekord” är tyska Bils dom mot det tyska laget efter kollapsen mot Sverige. En av dem som får hårdast kritik är förbundskapten Joachim Löw.

”Känner mycket med Löw”

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén anar kanske hur 52-åringen känner sig.

– Jag känner väldigt mycket med min kollega Löw också. Om man varit i hans kläder. Ärligt talat tyckte jag lite synd om honom. Det gjorde jag, säger Hamrén dagen efter matchen.

Kollegorna möttes i korridoren efter matchen. Då var Erik Hamrén på väg från sin positiva presskonferens – samtidigt som Joachim Löw precis skulle stiga in i den stora salen i Olympiastadions katakomber för att försöka förklara för det tyska folket vad som egentligen hänt.

”Vi kramades”

– Vi möttes i korridoren och kramades. Jag tycker han är en väldigt trevlig person. Sympatisk, precis som hela den tyska ledningen. De har uppträtt otroligt sympatiskt och stort under den tid jag lärt känna dem. Jag tyckte synd om honom när han kom i korridoren och skulle in till presskonferensen. Jag skulle inte vilja vara i hans kläder. Jag kan tänka mig att han får kritiken i dag som jag skulle fått om vi förlorat. Kanske lite mer till och med. De har 80 miljoner människor, vi nio, säger han på onsdagsmorgonens presskonferens.