Rasande – sågar Sverige-matchen

”Bara för att små förbund ska tjäna pengar”

Foto: AP
Arséne Wenger.
FOTBOLL

Arsene Wenger tvingas släppa Jack Wilshere till landslaget.

Nu rasar Arsenals manager mot Englands vänskapsmatch i Sverige.

– Träningsmatcherna finns där för att små förbund ska kunna tjäna pengar genom att möta storlagen, säger Wenger till The Mirror.

Jack Wilshere kom nyligen tillbaka från skada och är nu återigen uttagen i det engelska landslaget. Men Arsenals manager Arsene Wenger är allt annat än nöjd med att 20-åringen kallats trots att han bara startat tre matcher efter sitt 17 månader långa skadeuppehåll.

– Jag förstod att det var på gång. Det är allt jag kan säga. Men ni vet att jag tycker att det är för tidigt för honom. Självklart skulle jag hellre se att han inte blev uttagen. Men jag har inget val. Om de kallar honom så kallar de honom. Men jag kan bara säga först och främst att han inte skadade sig med Arsenal. Han skadade sig när han var med England, säger Wenger enligt The Mirror.

72 timmar till derbyt

Fransmannen riktar också missnöje mot att England valt att möta Sverige på bortaplan (matchen som inviger nya Friends Arena). Dels för att Wenger anser att mötet är meningslöst men även för att matchen spelas på onsdagen och inte tisdagen.

– Träningsmatcherna finns där för att små förbund ska kunna tjäna pengar genom att möta storlagen. Vänskapsmatcherna i november, jag vet inte hur de skulle kunna förbereda dig för en match i februari, säger Wenger till The Mirror.

Arsenal förlorar också Santi Cazorla som ska spela en träningsmatch med Spanien i Panama, mindre än 72 timmar innan London-derbyt mot Tottenham den följande lördagen.

”En massa politik”

– I grund och botten handlar det om en massa politik bakom de här matcherna. Om du ser vissa lag som reser under de här perioderna så förstår du att det snarare handlar om att betala tillbaka till något bolag än att förbereda sig för nästa tävlingsmatch.

– Problemet med den moderna fotbollen är att det blir för stora intressekonflikter mellan klubbarna och landslagen. När vi till exempel spelar på lördagsmorgonen klockan 12:45 (lokal tid) mot Tottenham och Cazorla spelar i Panama på onsdagskvällen. Då kan du inte säga att det inte uppstår en intressekonflikt. Reglerna är som de är men det jag inte förstår är varför de här matcherna inte kan spelas på tisdagar som tävlingsmatcherna?