Hamrén: ”Det är en extra utmaning”

Förbundskaptenen om debuten på nya arenan

FOTBOLL

Det är inga poäng som står på spel för Sverige mot England på onsdag.

För Erik Hamrén handlar det om att bekanta sig med en ny arena.

– Bara att hitta in till omklädningsrummet, att känna den tryggheten..., sade han på måndagens presskonferens.

När Sverige välkomnar England på onsdag är spelplatsen nya Friends Arena i Solna.

Förbundskapten Erik Hamrén har bara två träningar på sig att spela ihop landslaget inför matchen. Och två dagar på sig för att laget ska få känsla av hemmaplan.

– Vi har varit på Råsunda i många, många år där vet man exakt vad som händer, vilka rutiner man har. Här kommer man till nytt ställe och kanske tänker ”var ska jag sitta, var kan man hålla på och lattja lite innan uppvärmningen”, sade Erik Hamrén.

– Där man är hemma, känner sig trygg, bekväm, känns det alltid bra. Tar tid att hitta rätt bara man möblerar om sin lägenhet.
Nu är det en hel arena. Det är en extra utmaning den här gången.

”Måste höja lägstanivån”

Sverige har blandat och gett under kvalet. Hamrén vet vad som behöver förbättras.

– Måste höja vår lägstanivå. Vi har en hög högstanivå, som vi visat mot Holland hemma, Frankrike i EM och andra halvlek mot Tyskland senast. Spännvidden dem emellan är lite för stor nu.

England kommer till spel utan flera stjärnor, bland andra Wayne Rooney.

– Jag bryr mig inte så mycket. Det är en så kort samling att det är fokus på vårt.

”Vi har många supersubs”

Hamrén fick frågan om vilken spelare som är hans ”supersub” med anledning av helgens lyckosamma inhopp i Premier League av Javier Hernández och Edin Dzeko.

– Haha. Vi har i de senaste matcherna visat att vi har många spelare som kommit in och förändrat. ”Chippen” not Frankrike, han kom in och vände den matchen. Anders och Alexander mot Färöarna. Mot Tyskland var det Kim och Alexander.
– Vi har ingen ”supersub”. Vi har många. Jag har sagt till spelarna att jag vill ha världens bästa avbytare och där har spelarna varit fantastiska.

Erik Hamrén och Englands Roy Hodgson kan göra sex byten i onsdagens träningslandskamp. Hamrén skulle gärna se att fler än tre byten tilläts även i tävlingsmatcher.

– Det har pratats en del om det på Fifa-konferenser, framför allt när man får förlängning, då måste man få göra något mer byte. Inom fotboll, där det är lång tradition, så tar det lång tid att ändra regler. Jag önskar att vi skulle ha mer byten. Jag hoppas det. Toppspelarna har en enorm påfrestning, de som har Champions League kommer inte få spela full tid med mig här i landslaget.

Matchen sänds i TV4 och i TV4 Sport Xtra på onsdag kl 20.30.

ARTIKELN HANDLAR OM