England om arenan: Bisarrt

1 av 5 | Foto: LASSE ALLARD
FOTBOLL

I kväll öppnas Friends Arena för första gången för fotboll.

Men de engelska journalisterna är inte helt imponerade.

– Halva arenan är fortfarande i spillror, skriver Daily Mail.

50 000 fans kommer i kväll att fylla Friends Arena när Sverige tar emot England. De engelska journalisterna är ärrade veteraner när det gäller fina arenor och är långt ifrån övertygade om den nya nationalarenans storhet.

”Kontrollerade explosioner”

Daily Mail skriver inför premiären oroat om att stora delar av området runt arenan fortfarande är en byggarbetsplats. ”Halva arenan är fortfarande i spillror” skriver tidningen och fortsätter:

”En sida av arenan är en byggarbetsplats och det finns till och med skyltar som varnar gående för 'kontrollerade explosioner' när de går in på arenan”.

Även flera andra tidningars journalister har reagerat på röran.

Lades i dagarna

”Den är inte speciellt vänlig (inte ens i närheten av att vara klar). Faktum är att stora delar påminner om en byggarbetsplats. Bisarrt”, skriver Daily Mirrors John Cross på Twitter.

En annan oro, som även de engelska spelarna ska ha uttryckt gäller underlaget. Gräsmattan lades i dagarna och spelarna ska vara oroliga över att underlaget kommer att släppa.

– Underlaget lades för fem dagar sedan... Ser bra ut men kommer det att rivas upp, frågar sig Daily Telegraphs Heny Winter på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM