”Det var gräsets fel”

Englands manager om Zlatans konstmål

1 av 13 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Englands manager Roy Hodgson var inte nöjd med gräset på Friends Arena.

Enligt Sky Sports skyllde 65-åringen bland annat Zlatan Ibrahimovics drömmål till 4-2 på underlaget.

– Det känns som Roy är en större man än så. Han kan kanske hylla Zlatan istället för att förklara bort det, säger Kim Källström till Sportbladet.

Gräset på Friends Arena lades bara dagar före matchen mellan Sverige och England. Redan efter uppvärmningen syntes också tydliga tecken på att rötterna inte satt sig.

Trots det bjöd Zlatan Ibrahimovic på stor uppvisning. Men den magiska cykelsparken till 4-2 tror Englands manager hade kunnat undvikas – om det inte vore för just gräset.

”Får hålla upp handen...”

Enligt Sky Sports menar 65-åringen att målvakten Joe Hart halkade på underlaget och därmed inte lyckades få sin rensning med huvudet bort från Zlatan.

– Vi hade problem hela matchen med fästet. Att kontrollera bollen och vänta på att den ska stanna till innan du kan passa. Men de har samma problem med gräset som vi hade på Wembley i början och jag är säker på att de får ordning på det. Men det var samma för båda lagen. Vi kan inte skylla på det. Vi får hålla upp handen och säga att det var en individuell insats som vann matchen, säger Steven Gerrard när han får frågan om Hodgsons påstående.

Gerrard hyllar

Sveriges mittfältare Kim Källström ger inte heller mycket för managerns förklaring.

– Det känns som Roy är en större man än så. Han kan kanske hylla Zlatan istället för att förklara bort det. Oavsett om han halkade eller inte är prestationen Zlatan gör fantastisk, säger Källström.

Gerrard var också mer på Källströms linje och hyllade i en intervju med BBC den svenske fyramålsskytten stort.

– Han gjorde ett av de snyggaste målen jag sett live. Jag håller fast vid Zinedine Zidane, han var bäst i världen och den bäste i sin generation, men Ibrahimovics insats var världsklass.