Hyllningen: Han är en speciell spelare

FOTBOLL

Ingen annanstans har ­Zlatan Ibrahimovic haft så svårt att bli accepterad som i England.

I går kom sannolikt helomvändningen.

– Det är en av de bästa individuella prestationerna jag sett, säger Steven Gerrard.

firade hundra Liverpools Steven Gerrard nådde en milstolpe i landslagströjan – och hyllade Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic övertygade nog en och annan engelsk fotbollsintresserad framför tv:n när han gjorde 1–0, 2–2 och 3–2.

Sedan gjorde han 4–2-målet.

– När man lämnar planen så är det bara att erkänna att en spelare avgjorde det här. Det var en världsklassavslutning från en världsklasspelare, säger engelske lagkaptenen Steven Gerrard.

”Bästa målet live”

Har du upplevt något liknande mål?

– Det är det bästa målet jag upplevt live. Innan dess var det ett av Wayne Rooney.

– Men det här, ett skott från 25 meter när bollen är 1,80 upp i luften... det är bara väldigt speciella fotbollsspelare som klarar av det. Han är en väldigt speciell fotbollsspelare, säger ­Liverpoolstjärnan.

Sa du något till honom?

– Ja, jag gratulerade honom. Han sa en del trevliga saker om mig före matchen och det var väldigt smickrande. Jag kan bara returnera komplimangerna. Det är en av de bästa individuella prestationerna jag sett.

– Ibrahimovic faller inte alla i smaken, men jag gillar honom, säger Gerrard.

”Omöjlig att markera”

Tottenhams Tom Huddlestone:

– Om man ser ett sådant mål i ett dataspel så blir man förvånad. Det är nog bara Ibrahimovic och Messi som kan vända en match som han gjorde.

– Det är nog det bästa målet jag sett i en match som jag själv spelat i. Zlatan fick i gång den här matchen och när han spelar så är han omöjlig att markera, säger Huddlestone.

Evertons Leighton Baines summerade bra:

– Det var ett av de där speciella ögonblicken i livet, som du inte får många av. Det är bara att applådera. Han är en fantastisk spelare, det var bara hans kväll i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM