”Å nationens vägnar: Vi vill be om ursäkt”

Sajten skriver öppet brev till Zlatan Ibrahimovic

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har ifrågasatts, häcklats och hånats i England.

Nu ber världens största fotbollssajt, å landets vägnar, svensken om ursäkt.

”Du har övertygat en nation”, skriver goal.com i ett öppet brev till Zlatan.

”Efter överkörningen av England ber goal.com, å nationens vägnar, i ett öppenhjärtigt brev till Zlatan om ursäkt för att vi har ifrågasatt den svenske stjärnans talang”. Så inleder goal.com sitt öppna brev till Zlatan Ibrahimovic efter anfallarens fyra mål mot England.

Snyggaste cykelsparken någonsin

Det klassiska fotbollslandet har varit den kanske sista posteringen som inte erkänt Zlatans storhet som fotbollsspelare. Efter uppvisningen på onsdagen, och framförallt det osannolika fjärde målet, erkänner nu landet att de haft fel.

I en omröstning hos tidningen Telegraph anser 44 procent av läsarna att svenskens mål är den snyggaste volleyn i fotbollshistorien och flera andra tidningar diskuterar var det står sig bland samtliga mål någonsin. Men den stora fotbollssajten goal.com har alltså valt ett annat grepp.

”Käre Mr. Ibrahimovic. Du har övertygat en nation. Engelsmännen menade att du utan tvekan hade talang men var en självupptagen halvgud. Lika värdig en klapp på ryggen som en smäll på hästsvansen. Som våra fans slog fast på onsdagen, du var bara en usel Andy Carroll i utseende och uppförande”, skriver sajten men slår senare fast:

”Förändrat modern engelsk fotboll”

”Vi måste nu vika oss för ett alternativt universums lagar där Ibrahimovic blir en byggsten i fotbollslivet. Dina fyra mål mot våra stolta engelska hjältar har förändrat den psykologiska uppbyggnaden av modern engelsk fotboll”.

Sajten skriver att Zlatan nu, efter Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney och Radamel Falcao blivit ”det femte elementet: den sista ingrediensen i vår heltäckande fotbollsbevakning”.

Angående det sista målet står att läsa att ”försöka sig på en cykelspark från 20 meter, över två försvarare, är helt ärligt oansvarigt” men att ”den sortens vårdslöshet verkar vara beundransvärd”.

Brevet avslutas sedan med en sista hälsning till svensken:

”England välkomnar dig in i vårt erkännande. Bra gjort – vi trodde inte att du hade det i dig”