”Welbeck sitter på en förmögenhet”

Engelsk auktionsfirma värderar den historiska tröjan

Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
FOTBOLL

Ryan Shawcross, Joe Hart och Jack Wilshere passerade utan att be om den.

Då slog Danny Welbeck till och bytte tröja med Zlatan Ibrahimovic efter de fyra målen mot England.

Nu uppskattar företaget Exclusive Memorabilia att tröjan är värd motsvarande 325 000 kronor.

Zlatan Ibrahimovic gjorde tre mål mot England innan han satte det fjärde som ekade över världen. Ett mål som redan räknas som fotbollshistoria och även borde få en av de engelska spelarna att jubla.

Danny Welbeck bytte tröja med Zlatan efter matchen och kan därmed räkna in en rejäl lönebonus. Tungt för Ryan Shawcross, Joe Hart och Jack Wilshere som alla tackade svensken innan lagkamraten men utan att be om souveniren.

”Är av största intresse”

– Welbeck sitter på en mindre förmögenhet. Tröjan är av största intresse för samlare eftersom det var ett spektakulärt mål av just honom och faktumet att han gjorde det mot England på en helt ny arena, säger Tom Rollett på Exclusive Memorabilia till The Sun.

– Om den kom upp på auktion nu när folk fortfarande pratar om det skulle den kunna säljas för 30 000 pund (motsvarande nästan 325 000 kronor).

Men det finns en tröja som är värd betydligt mer. Förre Tottenham- och Aston Villa-spelaren Steve Hodge hade sinnesnärvaron att byta till sig Diego Maradonas tröja efter handsskandalen under VM-matchen mellan England och Argentina i fotbolls-VM 1986.

Maradonas värd 3,25 miljoner

– Jag tror inte att Ibrahimovics tröja blir lika dyr som Maradonas. Ja, han gjorde ett otroligt mål och gjorde fyra mål mot England men Maradonas tröja har så mycket historia kring sig, säger Hodge enligt The Sun.

Maradonas tröja ställs just nu ut på National Football Museum i Manchester och värderas till motsvarande 3,25 miljoner kronor.

Lagkamraten Jonas Olsson fick Zlatans skor efter matchen och har enligt sitt Twitter-konto redan fått in nästan 35 000 kronor, till förmån för välgörande ändamål, via sin pågående utlottning.

ARTIKELN HANDLAR OM