Bendtner: 2012 är jag bättre än 'Ibra'

Häcklas i hemlandet efter uttalandet

Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
FOTBOLL

2009 var Nicklas Bendtner säker:

”Ge mig tre år så är jag bättre än Zlatan Ibrahimovic”.

Nu frågar sig Danmark vad som hände med löftet.

2009 var Nicklas Bendtner en av talangerna Arsenals manager Arsene Wenger hade stora förhoppningar på inför framtiden. Danskens egna förväntningar var knappast mindre heller.

”Kommer bli bäst i världen”

– Om cirka tre år är jag bättre än Zlatan Ibrahimovic, sade Bendtner till Daily Mail.

– Han är äldre än mig och har nu nått sin topp som målgörare i Serie A. Men jag har en plan som jag tror på. Jag är säker. Nästa säsong kommer jag att få mitt stora genombrott och sedan har jag fortfarande två år kvar på mig att bli bättre än Zlatan. Och det kommer jag bli. Då kommer jag att vara närmare min fulla kapacitet och kan betrakta mig som världens bäste fotbollsspelare.

”Upp till den enskilde att bedöma”

Bendtner har nu lämnat Arsenal och lånades i somras ut till italienska Juventus. Succén har dock uteblivit då 24-åringen, efter fem framträdanden i ligan, fortfarande är mållös.

Efter Zlatans drömmål mot England har danska TV2 grävt upp intervjun från 2009 med frågan vad som egentligen hände med löftet?

”Om Nicklas Bendtner uppfyllt sitt mål och överträffat Zlatan Ibrahimovic som världens bäste anfallare måste vara upp till enskilde att bedöma. Det som är säkert är att Zlatan gjorde fyra mål mot England, där det sista kanske är det vackraste på flera år, samtidigt som Nicklas Bendtner gjorde ett mål från straffpunkten för Danmark”, skriver TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM